Читај ми!

Оптужница против Оливера Ивановића

Јавни тужилац Еулекса у Основном суду у Митровици подигао је оптужницу против Оливера Ивановића, рекао је Ивановићев адвокат Небојша Влајић.

Оптужница против Ивановића подигнута је данас и у њој су наведене оптужбе из налога за притварање, јавља дописник РТС-а.

Ивановић је оптужен за ратне злочине против Албанаца 1999. и 2000. године.

Одбрана Ивановића ће се сутра обратити јавности, на конференцији за новинаре. Ивановић је у истражном притвору од 27. јануара ове године.

Еулекс је саопштио да је тужилац подигао оптужницу против петоро окривљених пред Основним судом у Митровици, без навођења њихових имена.

"Један од окривљених оптужен је за подстицање на извршење ратних злочина, априла 1999. године.

Такође, оптужен је да је заједно са другим окривљеним подстицао на саизвршилаштво у извршењу кривичних дела тешких убистава и тешких убистава у покушају,  у фебруару 2000. године.

"Троје осталих окривљених оптужено је за кривична дела тешког убиства и тешког убиства у покушају, фебруара 2000. године", наводи се у саопштењу Еулекса.

Влада Србије дала је гаранције да ће Ивановић, који се у притвору налази скоро седам месеци, ако му се омогући одбрана са слободе, у сваком тренутку бити доступан овдашњем правосуђу.

Ипак, претпретресни судија Основног суда у Косовској Митровици сматрао је да постоји ризик од бекства и ризик да би Ивановић могао да утиче на сведоке, због чега му није дозвољена одбрана са слободе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи