Читај ми!

Ухапшен фалсификатор кредитних картица

Због сумње да је фалсификовањем и злоупотребом платних картица оштетио грађане за 2,6 милиона динара, новосадска полиција ухапсила румунског држављанина Г.А.А. Одређен му је притвор до 30 дана.

Полиција је саопштила да је осумњичени Румун (25) на банкомате постављао уређај кућне израде - "скимер" помоћу којег је снимао податке и шифре платних картица.

Тако добијене податке користио је за израду лажних платних картица којима је на банкоматима подизао новац с рачуна грађана, а део украдених података је и продавао у другим земљама.

Полиција је претресла стан који је осумњичени изнајмио у Новом Саду и нашла 113.000 динара, 14 фалсификованих платних картица, три "скимера", на десетине делова за прављење тих уређаја, као и другу електронску опрему за њихову израду.

Инспектори Полицијске управе Нови Сад су истрагу покренули по пријавама више од 50 грађана, оштећених за више од 2,6 милиона динара.

Током вишемесечног рада, полиција је с банкомата скинула три "скимера" и тиме спречила још већу штету.

Осумњичени је по одлуци судије у притвору до 30 дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи