Читај ми!

Еулекс: Реагујемо ако има основа за сумњу

Портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић је, поводом информација о корумпираности бивших међународних судија и тужилаца, рекла да Мисија ЕУ на Косову реагује уколико наводи о корупцији резултирају основаном сумњом, али и да поштује претпоставку невиности.

Гудељевићева је за РТС рекла да Еулекс веома озбиљно схвата све наводе у вези са корупцијом, без обзира где се она дешава.

"Као део уобичајене праксе, где год се јаве наводи о корупцији, ми реагујемо и за то одвајамо одговарајуће и пропорционалне ресурсе. Уколико наводи о корупцији резултирају основаном сумњом да је дошло до кривичне малверзације, онда да ће бити предмет судског поступка", објаснила је Гудељевићева, коментаришући информације да су бивши тужилац Маурицио Салустро и судија Францеско Фјори узимали мито и злоупотребили положај.

Приштински медији су објавили да је неколико Еулексових судија и тужилаца ангажованих на случајевима ратних злочина на Косову под истрагом због сумњи да су узели мито од локалних адвоката на Косову.

Гудељевић је медјутим додала да "као и у свим случајевима владавине права, претпоставка невиности мора да се поштује".

Векарић: Салустро никада није радио код нас

Заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић демантовао је да је бивши Еулексов тужилац Маурицио Салустро саветник у српском тужилаштву, како су то пренели косовски медији. 

Векарић је у изјави агенцији Бета демантовао наводе косовских медија да је Салустро од "пре неколико недеља саветник српског Тужилаштва за ратне злочине".

"Салустро не ради, нити је икада радио у Тужилаштву за ратне злочине. То су злонамерне инсинуације које се дуго пуштају на Косову", истакао је Векарић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи