Читај ми!

Ниш, хапшење директора јавних предузећа

Због сумње да су оштетили градски буџет за више од 13 милиона динара, полиција је привела пет садашњих и бивших директора нишких јавних предузећа и двојицу власника приватних фирми. Приведенима је одређено полицијско задржавање до 48 сати.

Нишка полиција јутрос је привела Миодрага Б, бившег директора ЈП "Дирекција за изградњу" Града Ниша, Бранислава Ј, заменика директора, Бранислава Ј, извршног директора, и Драгана К, помоћника директора за правне послове тог предузећа.

Приведени су и Милан О, заменик директора ЈКП "Градска топлана Ниш", Зоран Б, власник предузећа "Урбан 018" из Ниша, и Славиша А, власник Грађевинског предузећа "Косаница" из Ниша.

Због тешког здравственог стања, бивша директорка ЈКП "Градска топлана Ниш" Горица М. није приведена у полицију већ ће накнадно бити спроведена у Више јавно тужилаштво у Нишу. 

Полиција их сумњичи да су извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја саизвршилаштвом, чиме су оштетили буџет Града Ниша у укупном износу од 13.400.535,60 динара.

Сумња се да су Миодраг Б, Бранислав Ј, Драган К, Бранислав Ј, Горица М. и Милан О. 2010. године потписали протокол којим су предузећу "Урбан 018" признали наводне трошкове на изградњи топловода и дозволили прикључење на мрежу два стамбено-пословна објекта без плаћања накнаде за топлификацију у износу од око 7.300.000 динара.

Бранислав Ј. и Горица М. осумњичени су да су 2008. године инвеститору предузећу "Косаница" у власништву Славише А. омогућили прикључење објекта на градску топлофикациону мрежу без плаћања дела накнаде у износу од око шест милиона динара, уз образложење да је инвеститор финансирао део изградње магистралног топловода.

По истеку мере задржавања, осумњичени ће, с кривичном пријавом, бити спроведени у Више јавно тужилаштво у Нишу.

Иначе, један од приведених је лидер нишког УРС-а. Та партија је заказала конференцију за новинаре на којој је требало да говори Верица Калановић. Међутим, конференција је изненада и без икаквог објашњена отказана. 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи