Читај ми!

Шта је све заплењено Дарку Шарићу

Током кривичног поступка који траје више од четири године, Шарићу и његовим сарадницима и сродницима заплењени су бројни станови, куће, парцеле, предузећа, хотели, акције.

Дарку Шарићу, његовим сродницима и сарадницима је, сходно одлукама Специјалног суда у Београду током кривичног поступка који траје више од четири године, привремено одузета имовина вишемилионске вредности.

Међу заплењеним непокретностима, према одлуци суда, јесу бројни станови, куће, парцеле, предузећа, хотели, акције, новац.

Не само нарко-босу, који је приведен у Специјални суд после четири и по године поступка, имовина је одузета и његовој супрузи Наташи, брату Душку, мајци Иванки, сестри Данијели, братанцима Дарију и Матији Шарић, као и Лани Поповић као лицу које је с њим повезано, наводи се у подацима Министарства правде и државне управе, достављеним Танјугу.

Од правних лица са којима је повезан Шарић заплењен је Конзорцијум правних лица "Маестралтоурс" д. о. о. Будва и "Палић" а. д. Суботица.

На списку заплењене имовине је и шест станова у Београду, површине 179,56 м2, 181,24 м2, 115,14 м2, 97,91 м2 и 76,08 м2, затим две гараже од 25,65 м2 и 31,75 м2 и породична стамбена зграда у Београду од 411 м2.

Привремено је одузета и гаража у Крагујевцу површине 22,67 м2, затим објекти у Крагујевцу површине 1,77 ари, и 13 парцела у Сремској Каменици укупне површине око 160 ари.

Привремено је заплењено и око два милиона динара и 40.000 евра, ауто "ауди А6",
59.123 акција издаваоца "Војводине" а. д. Нови Сад - хотел "Војводина" Нови Сад, 68.390 акција издаваоца УТП "Путник" а. д. - хотел "Путник" Нови Сад.

Заплењени су и ресторани "Сечуан", "Липа" "Дунавска оаза" у Новом Саду, бифе "Венац" и две трећине синдикалног одмаралишта у Ровињу, затим апартман на Златибору површине 56,74 м2.

На Палићу су Шарићу заплењени хотели "Патрија" и "Президент", затим "Бечки ресторан", и ресторан "Чантавир".

Дирекција сада води бригу и о 25.879.700 акција у предузећу "Митросрем" из Сремске Митровице и фирми "Муниципијум С" д. о. о.

Заплењено му је и 100 одсто удела Привредног друштва "ЛЛП Интермарк ентертејнмент гроуп" д. о. о.

Поред побројаних непокретности, Шарићу и његовој породици плењена је имовина и у Црној Гори где је због прања новца осуђен његов брат Душко. Према одлуци Специјалног суда у Београду, заплењен му је и један стан у Марбељи.

Покретне ствари и инвентар из заплењених станова, као што су луксузни намештај, аудио и видео опрема, теретане и слике и друге уметнине продати су раније на аукцији како им током времена не би опадала вредност.

О заплењеним непокретностима стара се Дирекција за управљање одузетом имовином Министарства правде и државне управе Србије, тако што их махом издаје у закуп или их је дала на коришћење државним установама и органима, док је новац депоновала код Народне банке Србије.

Сва ова имовина би могла да буде трајно одузета, када се окончају кривични поступци који се против њега воде, за кријумчарење кокаина и прање новца. Уколико не буде могао да докаже законито порекло новца и стицања непокретности, имовина ће припасти држави.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи