Читај ми!

Продавао производе са истеклим роком

Директор предузећа "Топлица трејд" Мирко Милошевић ухапшен због сумње да је обмањивао купце и продавао шкодљиве производе. Милошевић од 2009. године продавао прехрамбене производе са истеклим роком трајања.

Београдска полиција ухапсила је власника и директора предузећа "Топлица трејд" Мирка Милошевића, због сумње да је извршио кривично дело обмањивање купаца и стављање у промет шкодљивих производа.

Милошевић је од 2009. године у две продавнице продавао прехрамбене производе ("Лино крисп", "Лино грисолино", "Медолино лино" - произвођача "Подравка", "АБЦ ледени десерт", "Фан Фит" овсене пахуљице - произвођача "Флорида бел", чоколаде и чоколадне производе, преливе на бази мајонеза произвођача "Дијамант") са истеклим роком трајања.

На те производе био је утиснут фалсификовани рок трајања, који се налазио на неуобичајеном месту и био лоше видљив. Провером код увозника утврђено је да поједине серије производа нису никада увезене на тржиште Србије.

Утврђено је и да је Милошевић од добављача набављао прехрамбену робу са датумом употребе пред сам истек рока трајања, уз рабат од 70 одсто од тржишне вредности, а затим је исту робу продавао по ценама нижим од цена у конкурентским малопродајним објектима.

Пољопривредна инспекција забранила је промет свих количина робе пронађених са сумњивим датумом употребе, а извршеним проверама код увозника и произвођача потврђене су наведене сумње.

Против осумњиченог Мирка Милошевића, у наведеном периоду, инспектори Пољопривредне инспекције подносили су више прекршајних пријава.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи