Читај ми!

Приведена још два навијача Новог Пазара

Још две особе приведене због сумње да су носили транспарент, којим се велича трговина органима на Космету, на фудбалској утакмици Нови Пазар-Рад. Петорица раније ухапшених требало би сутра пре подне да буду саслушани код истражног судије.

Новопазарска полиција привела је још две особе због сумње да су 24. октобра, на фудбалској утакмици у Нови Пазар - Рад, истакли транспрент са натписом "Решен ребус. Срце, бубрег, плућа, живела жута кућа".

Аладин Д. (25) и Бећа М. (25), обојица из Новог Пазара, предати су истражном судији Вишег суда због сумње да су извршили кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости, наводи се у саопштењу полиције.

Петорица претходно ухапшених, због истог дела, требало би сутра пре подне да изађу на саслушање код истражног судије, пошто им истекне полицијски притвор. Агенцији Бета је у Полицијској управи Новог Пазара речено да ће они изаћи пред судију пошто им истекне 48 сати полицијског притвора, али не и када тачно.

Полиција је меру задржавања јуче одредила Емиру Р. (39), Едину П. (30), Мирзи Г. (30), Енесу В. (24) и Емиру Х. (21).

Они су на Куп утакмици против Рада истакли транспарент којим се велича трговина органима на Косову и у Албанији после НАТО бомбардовања 1999. године. Полиција је наведела да постоје основе сумње да је Енес В. извршио и кривично дело ометање овлашћеног службеног лица у вршењу послова безбедности.

Транспарент, који поруком алудира на трговину органима отетих Срба са Космета, развили су навијачи Новог Пазара из групе "Екстреми", као "одговор" на сличан инцидент на Бањици у марту ове године, када су навијачи Рада вређали жртве злочина у Сребреници, транспарентом ребусом "Нож, жица, Сребреница".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи