Читај ми!

Украли 21 вагон

Због тога што су украли, исекли и продали у "старо гвожђе" 21 вагон полиција у Смедереву ухапсила четири особе. Они ће бити изведени пред истражног судију Основног суда.

Смедеревска полиција ухапсила је четворицу осумњичених за крађу 21 вагона ЈП "Железнице Србије" које су после продавали на стовариштима секундарних сировина у Смедереву и Ковину по цени од 20 динара по килограму, саоштила је Полицијска управа у Смедереву.

Ухапшени су Звездан Топаловић "Зека" (37), Марко Вељковић "Далтон" (23), Иван Милић "Чича" (21) и Јовица Ранчић "Јоца" (48), наводи полиција.

Они су осумњичени да су у току прошле и ове године у Годоминском пољу, на индустријском колосеку у власништву предузећа НИС, користећи "бренере" и плинске боце, исекли 21 железнички вагон Јавног предузећа "Железнице Србије".

Делове вагона су одвозили и продавали на стовариштима секундарних сировина у Смедереву и Ковину, по цени од 20 динара по килограму. Од октобра прошле године до септембра ове године исекли су и отуђили седам, а само у протеклих месец дана 14 вагона.

Провером пословних књига стоваришта, полицијски службеници су нашли откупне листове, који доказују да су осумњичени продали више од 92 тоне гвожђа, у вредности изнад 1.920.000 динара.

Део украденог гвожђа нађен је на једном стоваришту секундарних сировина, наводи се у саопштењу.

Додаје се да, на основу прикупљених оперативних сазнања, постоје основи сумње да се овим криминалним активностима бави још неколико особа и да полиција наставља рад ради идентификације и лишења слободе свих осумњичених.

Ухапшени ће по истеку полицијског задржавања, бити изведени пред истражног судију Основног суда у Смедереву, наводи се у саопштењу

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи