Читај ми!

Срби претучени на северу Косова

На путу Косовска Митровица – Суви До око 14.30 часова претучена су двојица Срба. Њих су према речима очевидаца напали Албанци. Канцеларија за Косово и Метохију осудила напад и позвала да се заустави насиље над Србима.

Двојица Срба претучена су на путу од Косовске Митровице до етнички мешовитог насеља Суви До, а очевици тврде да су нападачи били Албанци. Инцидент се догодио око 14.30.

Према речима очевидаца, нападачи су се довезли црним БМW-ом, пресрели аутомобил у коме су били Петар Балтић и Иван Павловић,  обојица из Косовске Митровице, и потом их физички напали.

Нанели су им повреде по глави и телу, те су превезени у болницу у северној Косовској Митровици где им је указана помоћ, а затим су на лични захтев пуштени кући.

Заменик директора Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Ивановић, рекао је новинарина да су им, према њиховим исказима,  повреде нанете ударцима пиштољем.

Иван Павловић је задобио теже повреде, кунтузију главе и повреде у фронталном делу лобање, урађена му је дијагностика и он је на лични захтев отишао кући, рекао је Ивановић и додао да је Петар Балтић  задобио лакше повреде и да је такође на кућом лечењу.

Владина Канцеларија за Косово и Метохију осудила је напад на Србе, тражећи од међународних институција да зауставе насиље над Србима у покрајини.

"Тражимо да се истрага спроведе, да се одговорни за овај напад на косметске Србе пронађу и казне и да јавност буде упозната са њиховим именима. Нерасветљени и некажњени злочини над припадницима српске националости само додатно подстичу атмосферу неповерења и страха, која већ дуго влада целокупним простором Косова и Метохије", указано је у саопштењу.

Заменик регионалног директора КПС-а за север Косова Ергин Медић потврдио је за Бету да се инцидент догодио и додао да је рано да се говори о детаљима.

"Два лица српске националности су повређена и њима се указује лекарска помоћ после чега ћемо од њих узети изјаве", рекао је Медић и додао да је полиција на месту где се инцидент догодио.

У селу Суви До живе и Срби и Албанци, а насеље је удаљено само неколико километара од северне Косовске Митровице.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи