Читај ми!

Афера "кабл", Дулић саслушан па пуштен

После саслушања у Тужилаштву за организовани криминал, Оливер Дулић пуштен да се брани са слободе. Скупштина Србије претходно укинула Дулићу посланички имунитет на захтев Тужилаштва. Бивши министар осумњичен за злоупотребу службеног положаја.

16.22 - Завршено саслушање Оливера Дулића. Није било предлога за одређивање притвора. Бивши министар ће се бранити са слободе, јавља репортер РТС-а.

15.15 - Тужилац више од три сата саслушава Дулића. Нема наговештаја када би саслушање могло да буде окончано, јавља извештач РТС-а.

11.50 - Оливер Дулић стигао на саслушање у Тужилаштво за организовани криминал, јавља извештач РТС-а Вељко Медић. Бивши министар није давао никакве изјаве окупљеним новинарима.

Бивши министар за животну средину и просторно планирање Оливер Дулић негирао је данас, током саслушања у Тужилаштву за организовани криминал, да је злоупотребио службени положај у случају додељивања дозвола словеначкој фирми "Нуба инвест" за постављање оптичких каблова.

Током саслушања, које је трајало више од четири сата, није било предлога за одређивања притвора, па ће се Дулић бранити се са слободе, јавио је извештач РТС-а.

Бивши министар је новинарима кратко рекао да ће испоштовати ранији став да се неће оглашавати док се процес не зваврши. Његов адвокат Милош Палигорић је изјавио да Дулић није крив и да није урадио ништа незаконито.

"Реч је о скраћеном поступку за дело за које је запрећена казна у трајању од шест месеци до пет година", рекао је Палигорић, наводећи да је Дулић три и по сата износио своју одбрану и одговарао на питања заменика тужиоца за организовани криминал.

Палигорић је објаснио да је Дулићево саслушање било најобичнија истражна радња и да његов клијент "није пуштен на слободу, јер није био ни лишен слободе".

На питање шта ће се даље дешавати, адвокат је рекао да би могло да почне испитивање сведока, можда и вештачење. Палигорић је рекао да је апсурдно што је цео процес пропраћен са великом помпом.

Тужилаштво и Управа криминалистичке полиције од марта су водили предистражни поступак због издавања дозвола за постављање оптичких каблова на трасама државних путева.

Тужилац Миљко Радисављевић је, у изјави за РТС, рекао да се Дулић на саслушању детаљно изјаснио о свим наводима из кривичне пријаве и одоговарао на питања тужилаца и његових бранилаца.

"Обзиром на изнету одбрану, а имајући у виду изјаве саосумњичених, Тужилаштво није предложило одређивање притвора, јер за то није било законских основа", рекао је Радисављевић.

Скупштина Србије претходно је Дулићу укинула посланички имунитет. Уочи седнице Скупштине, Дулић је најавио да ће у полицији или тужилаштву "храбро и достојанствено изнети своју одбрану".

"Моји адвокати су у контакту са Тужилаштвом. Нека ми јаве време када да дођем у полицију или у Тужилаштво, нема потребе да ме јуре по граду. Тамо ћу храбро и достојанствено да изнесем своју одбрану", рекао је Дулић новинарима у Скупштини Србије и додао да није крив и да ће то доказати.

Бивши министар је поновио да се против њега води медијска хајка коју је наложио режим, што је "потпуна срамота".

Како је оценио, седница Скупштине није ни требало да буде одржана, јер је то "трошење ресурса" и од тога се "прави циркус". Дулић је рекао да ће, уколико га буду задржали, то бити доказ да се малтретирање наставља.

Позвао је режим да докаже све наводе који су против њега изношени у медијима. Док се обраћао новинарима, иза Дулића су стајале његове колеге, посланици ДС-а.

Полиција је у суботу покушала да приведе Дулића. Бивши министар најпре се позвао на посланички имунитет, али га се касније одрекао, после обраћања јавности у којем је негирао да је прекршио закон.

Због сумње да су умешани у малверзације, на саслушање су приведени и бивши помоћник министра Небојша Јањић и директор Јавног предузећа "Путеви Србије" Зоран Дробњак, који је после тога пуштен.

Јањићу је у суботу одређено задржавање до 48 сати. Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић га је у недељу саслушао, а судија за претходни поступак донео је одлуку да му се укине мера полицијског задржавања.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи