Читај ми!

Ухапшен лажни новинар

Београдска полиција ухапсила Душана Раичевића, осумњиченог да је са супругом Љиљаном Стојановић преварио више људи и узео им најмање 20.000 евра. Стојановићева у бекству. Осумњичени се представљали као новинар и професор.

Душан Раичевић (54) ухапшен је због сумње да је извршио више превара чиме је прибавио противправну материјалну корист већу од 20.000 евра. Како је саопштено из МУП-а Србије, кривичном пријавом обухваћена је и његова супруга Љиљана Стојановић (49), која је у бекству и за којом се трага.

Кривична дела пар је вршио тако што су са оштећенима ступали у контакт у црквама и другим верским објектима на подручју Београда. Они се сумњиче да су се оштећенима приказивали као велики верници и лажно представљали да Раичевић ради као новинар агенције Ројтерс и РТС-а, а Љиљана Стојановић као професор на Природно математичком факултету у Београду.

Како је наведено у саопштењу, након стицања поверења они су од оштећених узимали новчане износе ради наводне помоћи око запослења, откупа рекламних минута на телевизијским станицама и друго.

Такође су наводили оштећене да за рачун осумњиченог брачног пара узму готовинске и друге кредите којима је плаћана роба и друге услуге, уз обећање да ће им они тај кредит отплаћивати на рате, саопштила је полиција.

Осумњиченом Душану Раичевићу је дежурни истражни судија одредио притвор до месец дана.

Београдска полиција замолила је све грађане који су на овај начин оштећени да се јаве на бројеве телефона 011/2798-409 или 011/2798-410.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи