Читај ми!

Хапшење због трговине људима

На Косову и Метохији ухапшено 11 особа због трговине људима, а откривене 22 жртве. Хапшења извршена у рејону Приштине, Призрена и Ђаковице.

Косовска Дирекција за борбу против трговине људима открила је организовану криминалну групу која се бави трговином људима, ухапсила 11 припадника те групе и идентификовала 22 жртве, саопштено је из косовске полиције.

"Јединице из региона Призрена и Приштине су током акције 'прстен', уз подршку припадника специјалне јединице, спровели налог Окружног суда у Пећи током које су извршили претрес 11 локација, пет ноћних барова и канцеларије регионалног центра за запошљавање у Ђаковици", наводи се у саопштењу.

Истрага о овом случају је започета пре годину дана и извршена је по налогу и под надзором косовског специјалног тужилаштва.

Ухапшени су осумњичени за извршење кривичних дела организованог криминала, трговине људима, прање новца, фалсификовање докумената и незаконито држање оружја.

Током истраге су обезбеђени докази - изјаве 22 жртве, све држављанке Молдавије, које су држане под контролом са циљем проституције.

Међу ухапшенима је и један службеник регионалне канцеларије за запошљавање у Ђаковици.

Током претреса пронађени су и одузети једна аутоматска пушка АК-47, ловачка пушка, пиштољ ТТ, пиштољ калибра девет милиметара, два шаржера са 60 метака за аутоматску пушку, 53 метка калибра девет милиметара, 17 метака за пиштољ марке ТТ, један војни бајонет, четири лап-топа, четири компјутера, 12 телефона, 11.540 евра, 213 америчких долара и разна документа.

Свим ухапшенима је, по налогу тужиоца, одређена мера полицијског задржавања од 48 сати, након чега ће бити настављена даља процедура, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи