Читај ми!

Шешељ поднео жалбу

Војислав Шешељ се жалио Хашком трибуналу јер му је забранио контакте са Гораном Хаџићем, Јовицом Станишићем и Франком Симатовићем.

Лидер радикала Војислав Шешељ поднео је жалбу на одлуку секретара у вези са условима притвора од 20. јула, којима му се забрањује контакт са Гораном Хаџићем, саопштио је Хашки трибунал.

Позивајући се на правило 64 Правилника о притвору, секретар је 20. јула донео одлуку у вези са условима притвора којом је наложио управнику притворске јединице Уједињених нација да забрана контакта између хашких оптуженика Горана Хаџића, Јовице Станишића, Франка Симатовића и Војислава Шешеља остане на снази до 15. октобра, када Хаџићу почиње суђење.

У жалби Шешељ наводи да статут Хашког трибунала и правилник о поступку и доказима не прописује надлежност секретара да одваја и одлучује о забрани контаката.

Забрана контакта је вид притиска на све оптужене обухваћене оспораваном одлуком, наводи се у жалби и поставља питање зашто се Шешељу забрањује контакт са Хаџићем.

Према оптужници јавља се географска веза локације Овчара и учешће у истом удруженом злочиначком подухвату, наводи се у жалби и подсећа да је судско веће одбило захтев тужилаштва да се споје предмети и спроведе заједничко суђење Шешељу, Милану Мартићу, Јовици Станишићу и Франку Симатовићу.

Против Шешеља у Хашком трибуналу води се поступак у којем се лидеру радикала суди за ратне злочине, а вођа СРС је у три наврата оптужен и осуђен због непоштавања суда.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи