Осуђени за препродају крадених мотора

Деветочлана криминална група која је крадене моторе из Швајцарске продавала у Србији, осуђена је на укупно 20 година затвора правоснажном пресудом Апелационог суда у Београду.

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на 20 година затвора деветочлану криминалну групу на челу са Славишом Јаношевићем из Јагодине која је луксузне моторе крадене у Швајцарској протурала и продавала у Србији.

Суд је одбио жалбе тужилаштва и одбране и потврдио пресуду Специјалног суда који је припаднике те групе осудио за кривично дело прикривање, наводи се у пресуди објављеној на сајту Апелационог суда.

Приликом хапшења 2008. године, од ове криминалне групе је заплењено 11 мотора "харли дејвидсон" и један марке "дукато".

Јаношевић је осуђен на три и по године затвора, Владан Бабић на четири и по, Љутомир Поповић и Дејан Радосављевић на две и по. На две године затовра осуђен је Александар Арнаут, док су Владе Шипетић и Дејан Мартаћ осуђени на по годину и по дана. Иван Станишић осуђен је на годину дана затвора, а Бојана Радовановић на осам месеци.

Њима је изречена и мера одузимања имовинске користи прибављене извршењем кривичног дела и то мотоцикли и новчани износи, док су оштећени упућени на парницу.

Припадници групе су проглашени кривим јер су у периоду од новембра 2007. до фебруара 2008. године, на територији Србије и Швајцарске, заједно са више НН лица, деловали у оквиру организоване криминалне групе прибављали мотоцикле за које су знали да потичу из кривичних дела извршених у Швајцарској, а чија вредност прелази 1.500.000 динара.

Они су их протурали на територији Републике Србије, при чему је један део мотоцикала продат,а пронађене је одузела полиција.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи