Читај ми!

Македонија: Приведене српске држављанке

Македонска полиција привела 46 девојака, међу којима више од 20 српских држављанки, које су незаконито радиле као играчице и дружбенице гостију у клубовима западној Македонији.

Четрдесет шест девојака, од којих су 22 држављанке Србије, које су незаконито радиле као играчице и дружбенице гостију у четири угоститељска објеката у западној Македонији привела је полиција, пишу македонски медији.

Девојке, које су откривене 27. јула како раде без радне дозволе, пребачене су у Транзитни центар за странце у Скопљу, а инспекција је затворила четири угоститељска објекта у којима су приведене девојке радиле.

Министарка унутрашњих послова Гордана Јанкулоска рекла је да су девојке стране држављанке, и то "22 српске, девет бугарских, четири албанске, по једна из Црне Горе, Косова и Италије, узраста од 18 до 24 године".

Како је навела македонска министарка, код неких је утврђено да имају забрану уласка у Македонију, што значи да нису ту први пут.

Полицијска контрола обухватила је локале "Енерџи" у Тетову, "Оријентал ас" у Жеровјану, "Европа" у Ваксинцу и "Амстердам" у Гостивару, а код девојака је приликом привођења пронађено је више хиљада евра.

Јанкулоска је навела да је карактеристично да су девојке имале потпуну слободу кретања, имале су своје пасоше и редовно су могле да излазе у места у којима су радиле.

Досадашња анализа је показала да су девојке имале одређен паушал који је износио око 40 евра за вече, рекла је Јанкулоска.

Девојке су добијале и накнаду за сваки испијен коктел у износу од 30 одсто од цене коктела, који је у локалима коштао око 1.000 денара, што је око 15 евра, уз додатак у зависности од тога колики износ би добиле у напојницама у току вечери, који су делиле са власницима локала.

"То је шема по којој је функционисао начин рада за који у овом тренутку имамо потврђене доказе и целокупну документовану слику ако се одвијала. Продужићемо са истрагом и надзором у циљу откривања и евентуалних других аспеката незаконитог одношења према девојкама, односно њиховом ангажману", изјавила је министарска Јанкулоска.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи