Читај ми!

Ново суђење за убиство полицајца

Укинута пресуда којом је Милорад Стевановић осуђен на 20 година затвора, због убиства саобраћајног полицајца Александра Оташевића у мају 2008. на Обреновачком путу, одлучио Апелациони суд.

Апелациони суд у Београду укинуо пресуду којом је Милорад Стевановић (23) био осуђен на 20 година затвора, јер је 2. маја 2008, возећи без дозволе, на Обреновачком путу прегазио саобраћајног полицајца Александра Оташевића (26), који је покушавао да га заустави.

Истом одлуком Апелационг суда, Стевановићу је продужен притвор, у коме борави више од четири године, до даље одлуке Вишег суда који ће му поново судити.

"Првостепена пресуда је донета уз битне повреде одредаба кривичног поступка, јер су разлози о одлучним чињеницама нејасни и у знатној мери противречни, због чега се за сада не могу прихватити ни чињенични ни правни закључци Вишег суда па је укидање првостепене пресуде било нужно", наводи се у решењу објављеном на сајту Апелациног суда.

Стефановић је био осуђен због кривичног дела тешко убиство, јер је, возећи без дозволе и положеног возачког испита, "мерцедесом" при брзини од 130 километара на час на Старом обреновачком путу налетео на Оташевића и нанео му смртоносне повреде од којих је неколико дана касније преминуо у Ургентном центру у Београду.

Оташевић је покушао да заустави "мерцедес", али је Стевановић само пројурио и ударио га.

Полицајац је, после несреће, примљен у Ургентни центар са контузијом мозга, преломом костију чела и лица, као и леве бутне кости и десне потколенице.

За кривично дело тешко убиство запрећана је казна од 10 до 30, односно 40 година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи