Рекордан број пожара

Јучерашњи дан био је рекордан по броју пожара у Србији, рекао Предраг Марић гостујући у Дневнику РТС-а.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић рекао је да се током јучерашњег дана у Србији се догодило 212 пожара, па је тај дан био рекордан по броју пожара.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Марић је навео да је пожара је било у околини Бора, Медвеђе, код Краљева и да су сви ти пожари локализовани или угашени.

Према његовим речима, још нема информација о узроцима, али је у данима екстремно високих температура, какве су биле у протекле две недеље, довољна и мала непажња, па да пожар избије. Зато је, истиче Марић, наредних дана неопходан орез.

Последњих 15 дана, екстремно високе температуре су створиле услове да најмања искра изазове пожар и заиста је потребан максималан опрез у периоду који је пред нама", рекао је Марић.

Он је навео да је сектор за ванредне ситуације спреман уколико после данашњег захлађења поново уследи топлотни талас у Србији.

Марић каже да се наредних дана у Нишу очекује долазак руског хеликоптера за гашење пожара, што ће појачати капацитете и смањити ангажовање људи.

Пожар код Бора гасило је стотину ватрогасаца из целе Србије који су били ангажовани три дана, што је, према Марићевим речима, велико исцрпљивање људи.

"МУП Србије има два хеликоптера оспособљена за гашење, војска располаже са две летелице, тако да уз ову руску техничку подршку мислим да ћемо бити спремни за ове дане", рекао је начелник Сектора за ванредне ситуације.

Говорећи о заштити од града, Марић је навео да је набављно 1.500 противградних ракета, али да је неопходно усвајање закона о заштити од града како би се једном дефинисало финансирање тих ракета.

"Овако долазимо у ситуацији да МУП није у могућности да издваја из свог буџета, а од владе добијамо само повремено средства за то, и никада се не набави довољни и никада изван сезоне", рекао је Марић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи