Читај ми!

Јоца Амстердам спремао атентат на Борисова?

Сретен Јоцић и његов сарадник у Бугарској Јанко Попов размишљали су о атентату на бугарског премијера Бојка Борисова, јавља бугарска агенција БТА позивајући се на сведока у случају "Убице". Попов негирао оптужбе.

Према писању бугарске агенције БТА, Сретен Јоцић звани Јоца Амстердам и Јанко Попов, његов најближи сарадник у Бугарској, наводно су размишљали о атентату на актуелног бугарског премијера Бојка Борисова.

Агенција се позива на сведока у случају "Убице" Калојана Јорданова, који је је у сведочењу пред судом у Софији рекао да су Јоцић и Попов, наводно, о томе разговорали у Јоцићевом стану у Београду.

Они су, како тврди сведок, такође разговарали о нерешеним финансијским рачунима између Јоцића и бугарског бизнисмена Христа Ковачког. Попов је, трвди Јорданов, за та убиства ангажовао треће особе укључујући Петра Стојанова.

Попов коме се у Софији суди у случају "Убице" заједно са Петером Стојановим, Василом Костовим, Јанком Поповим и неколицини других за наручена убиства и подметање пожара, негирао је тврдње сведока.

Јоцић је правоснажно осуђен на 15 година затвора због подстрекивања на убиство Горана Марјановића у јулу 1995. године, а у току му је суђење за организовање убиства хрватског новинара Иве Пуканића 23. октобра 2008. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи