Читај ми!

Хапшење због злоупотребе положаја

Полиција ухапсила двојицу мушкараца из Београда, који су злоупотребом положаја оштетили "Шипад комерц намештај" за 26 милиона евра. Против трећег парнера, који је из Сарајева, поднета кривична пријава.

Министарство унутрашњих послова Србије ухапсило је двојицу мушкараца из Београда, док је против једног из Сарајева поднело кривичну пријаву због сумње да су злоупотребом службеног положаја стекли противправну корист од 26 милиона евра, на штету предузећа "Шипад комерц намештај".

Ухапшени су директор "Шипад комерц намештај промет" из Београда Чедомир М. (59) и заступник ортачког друштва "Беошипад" из Београда Александар Ђ. (61).

Кривична пријава поднета је против Х. К. из Сарајева, који је директор "Шипад комерца" из тог града.

Ухапшени Чедомир М. осумњичен је да је, супротно одредбама Споразума о сукцесији, навео запослене раднике тог предузећа да оснују ортачко друштво "Беошипад", чији је заступник осумњичени Александар Ђ.

Они су, затим, по претходном договору са Х. К, основали ново привредно друштво "Шипад комерц намештај", чији је оснивач био "Шипад комерц" Сарајево, и са имовином коју чине локали и опрема некадашњег "Шипада" на подручју Србије, у вредности од око 26 милиона евра.

Након извршених трансформација, осумњичени Чедомир М. покреће више спорова пред судовима у неколико градова на територији Србије, ради преузимања имовине "Шипад комерц намештај промета" у корист новоформираног привредног друштва.

У исто време, као директор друштвеног предузећа, признаје све тужбене наводе, на основу којих су касније судови доносили пресуде у корист "Шипад комерц намештаја".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи