Читај ми!

Преминула и трећа девојка

Девојка тешко повређена у петак увече у саобраћајној несрећи на Панчевачком путу преминула данас у Ургентном центру. Стање повређеног возача југа још критично. Возач "бе-ем-веа" Предраг Бојанић, који је изазвао несрећу, пуштен па опет ухапшен синоћ, по налогу републичког тужиоца Загорке Доловац.

Јадранка Јовић, девојка која је тешко повређена у петак увече у саобраћајној несрећи у којој су погинуле сестре Русов, преминула је поподне, потврђено је РТС-у у Ургентном центру. Девојка се није будила из коме. Она је са својим другарицама сестрама Русов седела на задњем седишту "бе-ем-веа" којим је управљао Предраг Бојанић.

Возачу "бе-ем-веа" Предрагу Бојанићу, који је изазвао несрећу на Панчевачком путу, после несреће није одређен притвор због оцене да он неће утицати на сведоке и да је доступан органима реда.

Међутим, републички јавни тужилац Загорка Доловац није била задовољна и наредила је да он ипак буде ухапшен.

"Став Републичког јавног тужиоца је потпуно јасан и он је исказан кроз предлог да се лицу одреди притвор и ставом да је недопустиво да лице не буде лишено слободе одмах након извршења кривичног дела, тако да ће у тужилаштву сви који су учинили одређени пропуст бити за то санкционисани", изјавио је портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић.

У полицији објашњавају - возач није имао преко 1, 20 промила алкохола у крви што би им омогућило да га задрже у притвору.

"Када се деси саобраћајна незгода са смртним исходом, ми обавештавамо тужиоца и истражног судију. По изласку на лице места, они руководе увиђајем, значи - саобраћајна полиција преузима улогу обезбеђења лица места и поступа по налозима које издају тужилац и истражни судија. Како је Загорка Доловац наложила да се ухапси, тако је и те вечери требало да истражни судија, односно тужилац који је био на лицу места, да изда налог за задржавање тог лица", рекао је начелник Управе саобраћајне полиције МУП-а Србије Драгиша Симић.

Како РТС сазнаје, Предраг Бојанић је у петак око поноћи пројурио поред полицијске патроле која је безуспешно покушала да га заустави. Тренутак касније, својим "бе-ем-веом" је пролетео кроз црвено светло на семафору и закуцао се у "југа".

На лицу места су погинуле сестре Милена (27) и Љиљана (23) Русов, које су седеле на задњем седишту "бе-ем-веа". Возач "југа" Предраг Фуштић (37) и Јадранка Јовић (23) задобили су повреде главе, унутрашњих органа и крвних судова.

Портпарол Ургентног центра Драго Јовановић саопштио је да је код Фуштића приметан благи опоравак, налази се у Ургентном центру на интензивној нези, али је и даље у тешком стању.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи