Читај ми!

Вучићеви наводи службена тајна

Заменик председника СНС-а Александар Вучић појаснио Тужилашту за организовани криминал наводе о сусрету високог државног функционера са Луком Бојовићем. Подаци о садржини разговора представљају службену тајну, саопштило је Тужилаштво.

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да се заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић одазвао позиву и појаснио Тужилашту наводе о сусрету високог државног функционера са Луком Бојовићем 2008. године.

Како се наводи у саопштењу, Вучић се у суботу, 3. марта, одазвао позиву Тужилаштва ради разговора о контактима Бојовића и високог државног функционера у току 2008. године у кафеу "Приве" у Београду.

Информације које је Тужилаштву доставио Вучић биће предмет даљих провера, а конкретни подаци о садржини разговора и презентоване информације представљају службену тајну, наводи се у саопштењу.

Њихово јавно саопштавање би могло довести и до угрожавања безбедности појединих лица, због чега их Тужилаштво за организовани криминал за сада неће јавно саопштавати, што је захтевано и од Вучића.

Тужилаштво је након пријема Вучићевог писма, позвало заменика шефа СНС да достави податке о томе, с обзиром на то да у поступцима против Бојовића, као и другим кривичним поступцима које води, није дошло до тих сазнања, рекао је раније тужилац Миљко Радисављевић.

Вучић је 15. фебруара, како је тада саопштио СНС, упутио писмо тужиоцу за организовани криминал у којем га је обавестио да је један од највиших државних функционера у време док је био на власти 2008. године имао сусрете са Бојовићем.

Напредњаци су тада на конференцији за новинаре навели да је у том писму на четири места јасно наглашено име и презиме тог функционера који се крајем 2008. године, непосредно пре Бојовићевог бекства из земље, састао са њим у једном београдском кафеу.

Одбегли Бојовић који је у Србији оптужен за више убистава и покушаја убистава, ухапшен је 9. фебруара у Шпанији по потерници српског Интерпола. Траг му се изгубио у јуну 2010, а потерница за њим је расписана у септембру те године.

Тужилаштво за организовани криминал у оптужници наводи да је Бојовић стао на чело "земунског клана" после убиства његових вођа Душана Спасојевића и Милета Луковића, у марту 2003. године, а своју моћ учврстио је након хапшења Милорада Улемека Легије, и терети га за три убиства и два покушаја убиства.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи