Читај ми!

Ухапшен бахати возач

Возач који је изазвао тешку саобраћајну несрећу на Панчевачком путу ухапшен је вечерас, рекао Томо Зорић за РТС. У удесу који је изазвао возач Предраг Бојанић погинуле две сестре, а и даље животно угрожене тешко повређене особе.

Тридесетчетворогодишњи возач бе-ем-веа Предраг Бојанић, ухапшен је вечерас, потврдио је за РТС порпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић. Бојанић је изазвао тешку саобраћајну несрећу на Панчевачком путу у коме су настрадале две особе.

"Републички јавни тужилац Загорка Доловац дала је налог да возач који је проузроковао саобраћајну несрећу, буде хитно лишен слободе", изјавио је портпарол Републичког јавног тужилаштва.

„Тужилаштво ће ставити предлог да му истражни судија одреди притвор и да онда буде изведен пред истражног судију. Истичем да је недопустиво да притвор не буде одређен, односно да не дође до лишења слободе након извршења кривичног дела и у оквиру Тужилаштва сви они који су чинили пропусте биће најстрожије кажњени", рекао је Томо Зорић.

С обзиром на тежину саобраћајне несреће, две погинуле и две тешко повређене особе случај ће преузети Више јавно тужилаштво у Београду, истакао је Зорић.

Две особе, тешко повређене у саобраћајној несрећи и даље су животно угрожене.

"Стање девојке је непромењено, а мушкарца благо побољшано, али су обоје и даље у опасности", изјавио је за РТС портпарол Клиничког центра Србије Драго Јовановић.

У тој несрећи која се догодила у ноћи између петка и суботе погинуле су две сестре, а истрага је утврдила да је возач бе-ем-веа, који је изазвао удес, био под утицајем алкохола и да није поштовао правила у саобраћају, јер је прошао кроз црвено светло.

"Возач бе-ем-веа Бојанић Предраг из Панчева одговоран је за незгоду. Он није задржан и иде се у редовну процедуру јер су истражни судија и тужилац на лицу места установили да не може утицати на сведоке", рекао је раније за РТС Драгиша Симић, начелник Управе саобраћајне полиције МУП-а Србије.

Према Симићевим речима, алко-тест на лицу места је показао да је Бојанић имао 0,39 промила алкохола у крви и одах је упућен на вађење крви.

У судару су настрадале су М.Р. (27) и њена рођена сестра Љ.Р. (23). У удесу су учествовала два аутомобила, бе-ем-ве, у коме је било пет особа и "jуго", у коме се налазио само возач.

Обе сестре седеле су на задњем седишту бе-ем-веа, а поред њих и 25-годишња Ј.Ј. Возач "југа", 30-годишњи П.Ф. такође је повређен.

Крећући се из правца Панчева возило марке бе-ем-ве је, великом брзином, предњом десном страном ударило у бочну леву страну "југа" који се укључивао у главну улицу.

Од силине удара "југо" је преполовљен. После судара, бе-ем-ве је задњим делом ударио у бандеру.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи