Читај ми!

Експлозија у школи у Рековцу

Четири особе лакше повређене у експлозији котларнице у Пољопривредно-ветеринарској школи у Рековцу. После указане помоћи, повређени пуштени на кућно лечење. У тренутку експлозије у школи се одржавало такмичење, али нико од ученика није повређен. Сутра без наставе.

У експлозији у Пољопривредно-ветеринарској школи у Рековцу лакше су повређене четири особе. Експлозија се догодила јутрос око 10 часова у котларници школе, јавио је дописник РТС-а из Јагодине Драган Марковић.

Експлозија се догодила у тренутку када се у школи одржавало општинско такмичење из математике, али, на срећу, нико од петнаестак ученика није повређен.

После указане помоћи у Ургентном центру у Крагујевцу, четири особе повређене у експлозији котларнице пуштене су на кућно лечење. Теже је повређен ложач Радослав Живановић, а лакше су повређене две наставнице и једна помоћна радница.

Према речима дежурног хирурга, др Борке Милев, сви повређени су у стабилном стању и нису животно угрожени.

По пријему у Клинички центар у Крагујевцу одрађене су све дијагностичке методе, ни једно лице нема преломе, а Радославу Живановићу утврђена је повреда колена. Остале повреде  углавном су механичке природе. Ране су збринуте и ушивене.

Дијагностички круг обраде, истиче доркотрка Милев, потврдио је да су сви налази у реду и повређени су пуштени на кућно лечење.

Експлодирао је котао за грејање, али узрок још није познат. РТС незванично сазнаје да је и претходних дана било проблема у котларници.

"Целокупна експертиза је поверена Криминалистичко-техничком центру МУП-а Србије, након њиховог изјашњавања можемо да дамо неке податке", каже истражни судија Милош Васић.

Од силине експлозије, излетели су прозори и врата на објекту школе, а о висини штете ће моћи да се говори након завршене истраге.

У котларници није било пожара, али је и поред тога интервенисала екипа од пет ватрогасаца са два возила. Експлозија се чула у већем делу општине.

Министар просвете и науке Жарко Обрадовић посетиће сутра Пољопривредно-ветеринарску школу у Рековцу.

Школа је претрпела је велика оштећења и у њој неко време неће моћи да се одржава настава, рекао је начелник Школске управе за Поморавски округ Живота Старчевић.

Старчевић је рекао да ће до санације Пољопривредне школе, ученици наставу похађати у Основној школи "Светозар Марковић", али да сутра наставе неће бити ни у једној ни у другој школи.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи