Читај ми!

Нове жртве бахате вожње

Две особе су погинуле у синоћној саобраћајној несрећи на Панчевачком путу. На колону министра Ивице Дачића налетео је "рено меган", док је возач "реноа" разговарао мобилним. Стручњаци упозоравају да треба имати друштвену сагласност о неприхватљивости опасне вожње.

У Београду су се ноћас догодиле четири саобраћајне несреће. Две особе су погинуле, а од шест, колико их је повређено, две су животно угрожене. А у саобраћајном удесу који се данас догодио код Пожеге, возач који је разговарао мобилним телефоном налетео је на прво возило из пратње министра полиције Ивице Дачића. Возач који је изазвао удес лакше је повређен.

У несрећи на Панчевачком путу погинуле су две рођене сестре, старе 23 и 27 година. До удеса је дошло када је аутомобил „бе-ем-ве" у којем су се налазиле, ударио у југо брзином већом од две стотине километара на сат, а затим се закуцао у бандеру.

Незванично, возач је био под дејством алкохола. Трећа девојка која је такође била у "бе-ем-ве-у" и возач југа тешко су повређени и превезени су у Ургентни центар.

"Након пријема и реанимације, рађене су веома дуго операције, биле су веома сложене. Иако су операције добро обављене и добро су се завршиле пацијенти су и даље у тешком стању и животно су угрожен", каже портпарол Ургентног центра Драго Јовановић.

"Овакви случајеви упозоравају и породицу и возаче појединачне и школе, а нарочито државне органе, па и нас у Агенцији, да се морају предузимати системске мере врло брзо да таквих оваквих случајева не би било. Наравно, ми не можемо елиминисати незгоде док буде саобраћаја, биће незгода, али можемо утицати да тога буде што мање", истиче Стојадин Јовановић директор Агенције за безбедност у саобраћају

Највећи непријатељи у вожњи су брзина, алкохол и невезивање појаса. Статистика показује да је од краја 2010. године порастао број настрадалих у саобраћају.

Председник Српског комитета за безбедност саобраћаја Дамир Окановић сматра да је није добро заборављати на опасно понашање у саобраћају.

"Када то падне у медијски заборав и када осване вест да је полиција кренула у пооштрену контролу саобраћаја онда крену коментари аха, немају паметнија посла отимају народу новац, пуне буџет и слично. Ми морамо да коначно да имамо друштвену сагласност да је опасно понашање у саобраћају неприохватљиво и да морамо против тога да се боримо свим средствима", истиче Окановић.

И коришћење мобилног телефона је несавесно понашање у саобраћају. Тако је данас дошло до несреће код Пожеге када је возач "рено мегана", телефонирајући, скренуо у супротну траку и ударио у возило које је било у пратњи министра полиције Ивице Дачића.

Возач, који је лакше повређен, каже да је изгубио контролу због заслепљености сунцем, а у том тренутку је користио и мобилни телефон. Нико из пратње министра полиције није повређен.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 26. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи