Читај ми!

Кими изручен Србији

Један од вођа навијача Партизана Милош Радисављевић Кими изручен Србији. Он је ухапшен данас у 14 сати у Скопљу, изјавио министар Ивица Дачић. Македонска полиција предала је Радисављевића српским властима.

20.15 - Милош Радисављевић Кими изручен је вечерас Србији, потврђено је РТС-у у министарствима унутрашњих послова и правде. Радисављевић је српским властима предат око 19 сати на граници.

19.54 - Милош Радисављевић Кими изручен Србији, јавила је Македонска радио телевизија.

19.28 - Како јавља скопска ТВ Канал 5, македонска полиција је најавила да би Радисављевић током вечери могао бити предат српским властима. 

Милош Радисављевић Кими, за којим је расписана међународна потерница због издржавања затворске казне и извршења неколико кривичних дела, изручен је Србији потврдио је министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Дачић је раније данас рекао новинарима да је Радисављевић ухапшен око 14 сати, у сарадњи македонске и српске полиције.

Радисављевића, једног од вођа навијачке групе "Алкатрз", ухапсила је македонска полиција у градском кафићу, пренео  је Дачић и додао да је његов идентитет утврђен на основу фотографије, као и из самог признања приведеног.

Радисављевић је српским властима предат око 19 сати на граници у Прешеву где га је преузела полиција из Врања.

Министарка правде Србије Снежана Маловић изјавила је вечерас да се очекује да један од вођа навијача Партизана Милош Радисављевић звани Кими током ноћи буде спроведен у Централни затвор у Београду.

Македонски медији пишу да је Радисављевића ухапсила специјалне јединица полиције "Алфа" у Лењиновој улици у центру Скопља.

Радисављевић је пред Првим основним судом у Београду у августву 2010. године осуђен на 16 месеци затвора због насилничког понашања и угрожавања сигурности Бранкице Станковић, скандирањем са трибине стадиона ФК Партизан: "Отровна си као змија проћи ћеш ко Ђурувија".

Навијачи су на трибинама шутирали и ударали у главу лутку која је представљала новинарку. По налазу Апелационог суда, речи песама које је певао представљају грубо вређање личности Бранкице Станковић и угрожавају спокојство грађана.

Апелациони суд је 11. јула 2011. године укинуо део пресуде који се односи на угрожавање сигурности новинарке Б92 Бранкице Станковић па је Радисављевић правоснажно осуђен на шест месеци затвора због насилничког понашања.

У делу пресуде која се односи на угрожавање сигурности Бранкице Станковић, навео је Апелациони суд, нису изнети јасни и убедљиви разлози због којих се сматра да је Радисављевић извршио кривично дело на начин који му се оптужницом ставља на терет.

Апелациони суд је наложио поновно суђење о томе. Радисављевић је оптужен и за паљење београдске Бајракли џамије у марту 2004. године.

Македонска полиција је за сутра најавила више детаља као и снимке хапшења Радисављевића.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи