Читај ми!

Осуђен Владимир Беба Поповић

Бивши шеф бироа Владе Србије за информисање Владимир Беба Поповић осуђен на новчану казну од 150.000 динара због клевете против бившег шефа војне обавештајне службе Аце Томића, на митингу ЛДП-а.

Први основни суд у Београду осудио је некадашњег шефа бироа Владе Србије за информисање Владимира Бебу Поповића на новчану казну од 150.000 динара због клеветања бившег шефа војне контраобавештајне службе Аце Томића, јанура 2008. године.

Суд је Поповића прогласио кривим јер је изнео неистине на завршној изборној конвенцији Либерално-демократске партије у Центру "Сава", 14. јануара 2008. године, а које су могле да нашкоде Томићевој части и угледу.

Поповић има право да на ову пресуду уложи жалбу Апелационом суду у року од 15 дана пошто прими писани отправак пресуде.

Међутим, овом поступку прети апсолутна застарелост 28. јануара 2012. године, тако да је питање да ли ће она моћи да се изврши.

Томић је тужио Поповића због навода "...Нека неко од оних који тврде да је глас њему (Тадићу) наставак Зоранове политике кажу да ће и даље нашим парама давати финансијске награде Зорановим убицама како то ових дана чини његов министар правде награђујући једног од главних организатора убиства Ацу Томића...".

Судија Зоран Бурсаћ је данас, образлажући пресуду, рекао да Поповића суд сматра кривим јер је знао да је кривични поступак против Томића, поводом Ђинђићевог убиства, правоснажно окончан.

Поповић новчану казну треба да уплати у року од три месеца, по правоснажности пресуде, а уколико то не учини прети му казна затвора односно, за сваких хиљаду динара по један дан затвора.

Пресудом је Поповић такође обавезан да Томићу и његовом пуномоћнику надокнади судске трошкове.

Непосредно пред одржавње митинга ЛДП-а, Томићу је досуђена одштета од шест милиона динара због незаконитог хапшења током акције "Сабља" и двомесечног притвора.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи