Читај ми!

Хапшење због корупције

Због сумње да су примили мито, ухапшени Ђорђе М. и Милош Ј, руководици службе за изградњу предузећа АД "Телефонија" у Београду. Осумњичени су од предузећа "Прогрес плус" у Крагујевцу тражили мито од 28.000 евра, како би том предузећу омогућили да изгради оптичку мрежу.

На основу пријаве грађана, припадници Полицијске управе у Крагујевцу ухапсили су Ђорђа М. и Милоша Ј, руководице службе за изградњу предузећа  АД "Телефонија" у Београду, због сумње да су тражили примили мито.

Осумњичени су, према наводима полиције, од одговорног лица предузећа "Прогрес плус" у Крагујевцу тражили мито од 28.000 евра, како би том предузећу које је подизвођач радова "Телефоније" омогућили да изгради оптичку мрежу на релацијама Марковац–Баточина и Крагујевац–Баточина.

Сумња се да су до сада, у више наврата примили мито у износу од 10.000 евра, а полиција је приликом хапшења код њих пронашла три хиљаде евра.
 
"Све случајеве корупције пријавили су грађани, што говори о поверењу према полицији. То нам помаже да у сарадњи са Тужилаштво све те случајеве доведемо до краја. Корупција је присутна у нашем друштву и ми смо тога свесни", каже Иван Ђоровић, начелник Полицијске управе у Крагујевцу.

Ђоровић је навео да све већи број осумњичених током судског поступка тражи споразум о признању кривице, што, према његовим речима, довољно говори о томе да су докази до којих полиција долази необориви на суду.

Према званичним подацима, Полицијска управа у Крагујевцу остварила је најбоље резултате у откривању класичне корупције – примања и давања мита. Од укупног броја извршених кривичних дела на територији целе Србије, више од петине осумњичених ухапшено је на територији Полицијске управе у Крагујевцу.

Иначе, од јануара до почетка децембра ове године, полицији је пријављено око 120 случајева примања и давања мита.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи