Читај ми!

СРС: Двоструки стандарди Трибунала

Хашки трибунал спроводи двоструке стандарде, селективан је и увек на штету сваког оптуженог Србина, изјавио шеф правног тима за одбрану лидера радикала Војислава Шешеља Зоран Красић.

Шеф правног тима за одбрану председника Српске радикалне странке Војислава Шешеља Зоран Красић изјавио је да Хашки трибунал спроводи двоструке стандарде, да је пристрасан, селективан и увек на штету сваког оптуженог Србина.

Красић је, на конференцији за новинаре, упитао чиме се може оправдати дужина трајања притвора Шешеља, који се, већ девет година, налази у притворској јединици Хашког трибунала.

Он је упоредио пример Шешеља, са случајевима бивше портпаролке тужилаштва Хашког трибунала Флоренс Артман и хашког оптуженика Рамуша Харадинаја.

Артманова, која је кажњена за непоштовање суда није платила новчану казну од 7.000 евра, због чега су судије одлучиле да јој се казна замени затворском у трајању од само седам дана, док је Харадинај, који није поштовао налог суда, чак пуштен и на привремену слободу, навео је Красић.

"Хашки трибунал је смишљен да би се кажњавали и убијали Срби, јер су у очима тог суда Срби мали Руси, а Европска унија је крвни непријатељ српског народа", рекао је Красић.

Шешељу се суди за злочине против човечности, повреде ратног права и обичаја у Хрватској, Војводини и Босни и Херцеговини од 1991. до 1993. године.

Шешељ је одвојено осуђен већ два пута - правоснажно на 15 месеци и неправоснажно на осам месеци затвора, због непоштовања суда, односно због објављивања података о заштићеним сведоцима, а против њега се из истог разлога води и трећи поступак.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи