Читај ми!

Шешељ остаје под надзором

Лидеру Српске радикалне странке Војиславу Шешељу продужен надзор комуникације, изјавила представница Хашког трибунала Нерма Јелачић. Шешељ злоупотребио ненадзирану комуникацију објављивањем поверљивих података на интернету.

Секретаријат Хашког трибунала продужио је надзор комуникације оптуженог Војислава Шешеља са његовим правним саветницима на још месец дана, изјавила је представница суда Нерма Јелачић.

Јелачићева је, у редовном сусрету са извештачима из Трибунала, рекла да је надзор продужен уз исто образложење уз које је, 28. октобра, први пут уведен.

Шешељ је, по одлуци, "злоупотребио режим ненадзиране комуникације да би омогућио објављивање поверљивог материјала на свом веб-сајту кршећи наредбе суда и тиме је ометао спровођење правде".

Због тога што је поверљиве информације о сведоцима објавио на својој интернет-страници, Трибунал је Шешеља оптужио за непоштовање суда.

Шешељ је због непоштовања суда већ правоснажно осуђен на 15 месеци затвора, а неправоснажно на 18 месеци.

Упитана да ли је донета одлука о Шешељевој жалби на увођење надзора разговора са саветницима, Јелачићева је потврдила да је жалба упућена председнику Хашког трибунала Теодору Мерону, али да он још није донео одлуку.

Шешељ је у жалби и неколико пута у судници оценио да надзором разговора Трибунал крши његова основна права.

У главном поступку против Шешеља, оптуженог за злочине над Хрватима и Муслиманима у Хрватској, Војводини и БиХ 1991-93, завршне речи оптужбе и одбране биће одржане од 5. марта 2012. године.

Шешељ је у притвору суда од фебруара 2003, када се добровољно предао. Суђење је почело у новембру 2007. године.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи