Вучевић: До краја године привредни раст од 3,8 одсто

Председник Владе Милош Вучевић председавао је седницом Савета за координацију активности и раст бруто домаћег производа, на којој је речено да би Србија до краја године требало да достигне процену привредног раста од 3,8 одсто.

На седници Савета за БДП, на којој су анализирани резултати у свим областима важним за стабилност домаће економије и одрживи привредни раст, истакнуто је да су грађевинарство, рударство, индустрија и сектор ИКТ кључне области за остваривање привредног раста, саопштила је Влада Србије.

За постизање већег привредног раста, важно је и, како је наведено, да сваки пројекат и сва министарства, локалне самоуправе и јавна предузећа убрзају активности да би се испоштовали рокови.

Једна од тема била је и Зелена агенда, односно стварање услова за благовремену припрему привреде за увођење таксе на угљен-диоксид на тржишту ЕУ, која почиње са пуном применом почетком 2026. године.

На седници је закључено да је неопходно континуирано праћење и извештавање о стању инвестиционих пројеката, убрзање њихове реализације, с обзиром на то да је отпочео четврти квартал 2024. године.

"Чланови Савета упознали су ме са реализацијом кључних инвестиционих пројеката од утицаја на БДП. Једна од тема била је и Зелена агенда, односно стварање услова за благовремену припрему привреде на увођење таксе на угљендиоксид на тржишту ЕУ, која почиње са пуном применом почетком 2026. године", написао је Вучевић на свом Инстаграм налогу.

Претходна седница Савета за координацију активности и раст бруто домаћег производа одржана је 16. септембра.

субота, 26. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи