Читај ми!

Пробијена десна цев тунела "Муњино брдо"

Десна цев тунела Муњино брдо на деоници ауто-пута "Милош Велики", од Прељине до Пожеге, пробијена је у присуству премијера Милоша Вучевића, министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића и в. д. директора ЈП "Путеви Србије" Зорана Дробњака.

Председник Владе Милош Вучевић изјавио је да је пробијена десна цев тунела Муњино брдо на деоници ауто - пута Паковраће - Пожега, која ће, према његовим очекивањима, бити завршена на Видовдан наредне године.

"Честитам нашим неимарима и кинеским партнерима. То ће бити најдужи тунел у Србији, преко два километра и 700 метара. Очекујем да ће на Видовдан 2025. године бити завршена и комплетна деоница ауто - пута Паковраће - Пожега. Кад стигнемо до Пожеге, имамо два правца - ка Бољару у Црној Гори или ка Котроману према БиХ. Настављамо да улажемо у инфраструктуру, у велике пројекте. Грађевинарство доноси раст БДП -а, а тако стварамо услове за раст плата и пензија, и раст стандарда наших грађана. Поносан на то што је наша Србија земља која гради највише ауто - путева", написао је премијер на свом Инстаграм налогу.

Пробијању тунела "Муњино брдо" присустовали су и градоначелници Чачка, Лучана и Пожеге Милун Тодоровић, Миливоје Доловић и Ђордје Никитовић.

Аутопут Е-763 "Милош Велики" пројектован је са две тунелске цеви, за сваки правац вожње по једна, саопштило је Јавно предузеће "Путеви Србије".

Дужина леве тунелске цеви је 2755,75м, док је дужина десне тунелске цеви 2740,14м, а ширина коловоза у тунелу је 7,70 метара.

Пројектовани су попречни пешачки пролази за прелазак пешака из једне у другу цев у случају ванредног догађаја у тунелу, који могу да пропусте и возила интервентних слуззби.

Такође, за сваку тунелску цев су испројектоване по две тунелске нише и проширења за уклањање покварених возила.

четвртак, 17. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи