Читај ми!

Inclusio из Србије добија 30.000 евра за развој апликација за подршку особама са инвалидитетом

Ако сте се икада запитали како технолошке иновације могу да убрзају друштвену инклузију, развојни тим компаније "Inclusio" има спреман одговор. Наиме, та компанија из Србије понела је титулу вицешампиона овогодишњег регионалног конкурса #OkvirPodrške, у организацији НЛБ Групе, представљајући специјализовану платформу која ће служити као подршка особама са инвалидитетом.

На пример, уколико особе са индвалидитетом желе да иду у пошту, банку или продавницу, могу наићи на физичке баријере, попут ротирајућих врата или недостатка рампе, а неретко и на психолошке баријере, као што су стрес или непријатност приликом интеракције.

Зато платформа Inclusio служи да их директно споји са представником компаније или предузећа у које желе да уђу, тако да компаније одмах буду обавештене да се испред њихове локације налази неко коме је потребна подршка, те могу да пошаљу одговорно лице.

Циљ пројекта је да компаније и њихове запослене директно повеже са особама са инвалидитетом и обезбеди им тренутну подршку, што ће им значајно унапредити квалитет живота и бољу друштвену интеграцију. Пројекат ове компаније је регионално препознат као један од најбољих, због чега се истакао у конкуренцији од готово 300 малих бизниса са разноврсним креативним идејама за одрживо пословање.

”Визија Inclusio платформе је да у потпуности интегрише особе са инвалидитетом у друштвену свакодневицу. Ова награда је потврда да велике компаније, попут НЛБ Групе, препознају значај одрживих и друштвено одговорних пројеката, а нама додатно охрабрење и мотивацију да наставимо са радом на платформи и континуирано је усавршавамо. Средства од награде ћемо искористити да убрзамо развој нових функционалности, као и за ширење на нова тржишта како бисмо особама са инвалидитетом у другим државама омогућили да добију приступ нашем систему“, рекао је Растко Дамњановић, кооснивач и директор за развој пословања компаније Inclusio из Србије.

Свима који желе да унапреде своје пословање у правцу одрживе будућности, добробити људи и друштва, Растко саветује да се пријаве за следећи конкурс #OkvirPodrške, јер ће тако на најбољи начин тестирати своје идеје.

Поред компаније Inclusio из Србије, која је освојила друго место и награду у износу од 30.000 евра, као првопласирана, са освојеним износом од 50.000 евра, награђена је компанија “Крожник“ из Словеније која повезује потрошаче са ресторанима, кафићима и пекарама, а све како би се смањила количина генерисаног отпада од хране.

Треће место и награда у износу од 20.000 евра припали су црногорској дигиталној агенцији “Alicorn“, са платформом “Zuno Games“ која кроз интерактивне игре мотивише и подстиче основце да уче кроз забаву.

Конкурс #OkvirPodrške је покренут је пре четири године са циљем да подржи и популаризује одрживе моделе пословања, а у последње две године се проширује и на пројекте који унапређују заједнице и доприносе одрживом регионалном развоју.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару