"МК Група" и "АИК банка" донирале 100.000 евра за реновирање соба у студентском дому "Слободан Пенезић" у Београду

Уз подршку Министарства просвете, потписан је уговор о донацији Студентском центру "Београд", који ће средства искористити за реновирање соба Студентског дома "Слободан Пенезић".

"MK Group" и "АИК Банка" потписале су уговор о донацији 100.000 евра Студентском центру "Београд", установи која у главном граду пружа услуге смештаја за 10.500 студената у 14 студентских домова.

Финансијска средства биће искоришћена за реновирање и опремање у Студентском дому "Слободан Пенезић" на Звездари.

Ова донација део је регионалног филантропског програма вредног 350.000 евра, који ће укључити реновирање четири студентска дома у земљама Адриа региона у којима MK Group послује, и представља наставак редовних активности подршке деци, младима и образовању.

Донација Студентском центру "Београд" реализује се уз подршку Министарства просвете, које је помогло у избору одговарајућег инвестиционог пројекта, како би донирани новац био искоришћен у најбољем интересу студената.

"Захваљујем се компанији MK Group и АИК Банци, које су препознале важност улагања у образовање и које кроз програм 'Подршка породици' желе да допринесу унапређењу услова и живота студента, који бораве у студентским домовима. Смештај током студија и даље је једно од најважнијих питања за студенте који студирају ван места становања и њихове родитеље. Наш циљ је да обезбедимо додатне капацитете и створимо добре и економски прихватљиве услове за смештај студената", поручила је министарка просвете, проф. др Славица Ђукић Дејановић.

Реновирање у Студентском дому "Слободан Пенезић" укључиће замену подова, унутрашњих врата, молерско-фарбарске радове и комплетно опремање намештајем у студентским собама.

"Велика ми је част да се захвалим на изузетно значајној донацији која ће допринети побољшању услова за живот и рад наших студената. Захваљујући овом програму, имамо прилику да до краја октобра обновимо и потпуно опремимо 15 соба у Павиљону 3 Студентског дома 'Слободан Пенезић', чиме ћемо наставити рад на унапређењу студентског стандарда у нашој Установи. Ово је у складу са визијом важности улагања у младе таленте", рекао је Горан Минић, директор Студентског центра "Београд"

"Након континуираних донација које су током протеклих година реализоване у оквиру друштвено одговорног програма "Подршка породици", настављамо да подржавамо заједницу у којој живимо, осигуравајући бољу и перспективнију будућност за младе. Донација АИК Банке Студентском дому 'Слободан Пенезић' у Београду, у износу од 100.000 евра, омогућиће реновирање и унапређење простора у коме студенти бораве. Циљ донације је да створимо адекватне услове за постизање најбољих академских резултата и остваривање пуног потенцијала младих људи у Србији", истакао је Петар Јовановић, председник Извршног одбора АИК Банке.

"Студенти су ове године у фокусу нашег регионалног друштвено одговорног програма, који у Србији традиционално спроводимо заједно са АИК Банком. За студентске домове у Адриа региону, конкретно у Србији, Црној Гори, Словенији и Хрватској, укупно ћемо издвојити 350.000 евра. Жеља нам је да допринесемо образовању и развоју нових генерација, и најбољим студентима пружимо квалитетне услове за учење и живот током студија. Кроз овогодишње донације обухватићемо неколико хиљада студената који бораве у студентским домовима у Београду, Подгорици, Љубљани и Загребу", рекла је Александра Стојановић, директорка корпоративних послова MK Group.

Само прошле године, MK Group и АИК Банка издвојиле су 680.000 евра за реновирање двадесет вртића у Адриа региону, док су 2022. године за 7 породилишта у Адриа региону донирале 570.000 евра, а све у оквиру програма "Подршка породици" којим континуирано пружају подршку деци и младима.

субота, 29. јун 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару