Читај ми!

Лучић: Телеком наставља тренд раста у приходу и профитабилности у односу на прошлу рекордну годину

Национална компанија "Телеком Србија" наставила је тренд изузетно позитивног раста прихода и профитабилности и у првом кварталу ове године. Генерални директор Телекома Србије Владимир Лучић каже да је остварен још већи раст и да ће се тај тренд наставити. Лучић најављује проширење на нова страна тржишта као што је америчко, али и да је Србија спремна за 5Г мрежу која ће посебно бити важна током Експо 2027 изложбе у Београду.

Само у прошлој години национална компанија "Телеком Србија" је приходовала је више од 230 милијарди динара.

У првом кварталу текуће године "Телеком" је наставио тренд изузетно позитивног раста прихода и профитабилности.

Генерални директор "Телекома Србије" Владимир Лучић наводи да нису изненађени добрим резултатима првог квартала и да раст очеукују и у будућности.

"Ми и даље имамо велики прилив корисника, пре свега у интернету, мултимедији. Сваки нови корисник доноси и нови приход", каже Лучић.

Тврди да ће се тај тренд сигурно наставити у следеће три године, али и да су охрабрени што је "Телеком" у првом кварталу ове године више од остварио више од 10 одсто.

Према његовим речима "Телеком Србија" је у задњих шест година постигла велики успех у светском смислу иако су Телеком оператери генерално у задњих неколико година у кризи и пада им вредност акција.

"Нама је било доста изазовније зато што је наша тржишна позиција за разлику од других великих оператора била доста лоша и пре шест година, смо морали и то да решимо. Сад смо ми, број један оператор, и изградили смо једну од најбољих оптичких мрежа у Европи, а имамо и једну од најбољих квалитетом мобилних мрежа у Европи. Развили смо и мултимедију и тиме смо себи загарантовали позицију број један у следећих десет година, а све је то резултирало изванредном растом прихода", рекао је Лућић.

Дијаспора и планови "Телекома"

Па највише простора, пре свега, ми смо фокусирани и највише простора видимо у нашем пројекту за дијаспору.

Генерални директор "Телекома" каже да се приближавају цифри од 12 милијона корисника, јер су осим у Србију, значајно расли и другим земљама Босни и Херцеговини и Црној Гори.

"Да се проширимо у дијаспори, фактички ми сад имамо дупло више корисника него становника у Србији, јер смо се проширили у Аустрију, Швајцарску, Немачку, ове године треба да `пустимо` и Америку, тако да смо постали један глобални оператор", каше Лучић.

Сматра да америчко тржиште бити обезбеђено до краја 2024. године.

Србија, Београд и 5Г мрежа

Директор "Телеком Србије" најављује да већ постоји инфраструктуа за 5Г режу у Србији и да ће све бити спремно за Експо 2027 изложбу.

"Видели сте из најава да и држава очекује да за време експо буде квалитетна 5Г мрежа, јер све нове услуге о којима се прича, као аутономно управљање возилима, које ће бити приступне на експо, користи 5Г мрежу", каже Лучић.

Каже да већ постоји одређен број Ериксон и Нокиа 5Г станица имамо у мрежи "Телекома", а да чекају само фреквенције, како би их укључили.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару