Читај ми!

Ускоро се отвара нови кинески тржни центар на Новом Београду - стижу нови, квалитетнији брендови

Нове и текуће инвестиције у центру су пажње српских и кинеских привредника, услед посете кинеске делегације на челу са председником Си Ђинпингом. Између осталог, у Београду би ускоро требало да буде отворен нови кинески тржни центар. Најављен је долазак нових, квалитетнијих брендова.

Изградња новог кинеског тржног центра у Улици Јурија Гагарина на Новом Београду ближи се крају. Фасада и радови унутар објекта су завршени и отварање се очекује крајем маја.

"У завршној фази изградње наш фокус је на унутрашњим инсталацијама које су неопходне за несметан рад центра. То укључује извођење система противпожарне заштите, електроинсталације, машинских инсталација, као и инсталације водовода и канализације, након чега ће се приступити завршним радовима и омогућити да се комплекс отвори", рекао је Вања Бугарин, одговорни извођач радова.

На 34.000 квадратних метара налази се 450 локала. Комплекс има два објекта, између којих ће се налазити паркинг.

Осамдесет одсто продаваца из старог тржног центра, изгорелог у пожару, преселиће се у новоизграђени. До сада је продато више од 300 локала. Већину су купили Кинези, а остали су у власништву српских фирми.

Из компаније "Еуразија трејд центар" кажу да се цена квадратног метра креће између 2.000 и 3.000 евра.

"Долазе све нови брендови и све је ново, и долазе ови који су квалитетни, биће баш другачија роба. Биће другог нiвоа у односу на стари тржни центар. Ово је од великог значаја јер је стари тржни центар био много стар, од пре 20-30 година. Постоји потреба да имамо један нови кинески тржни центар за Србију и Балкан", каже Ђунвеј Цоу из "Еуразија трејд центра".

На овој локацији планирана је изградња још једног пословног центра. Улица Јурија Гагарина биће продужена и повезана са обилазницом која ће пролазити поред новог тржног центра, а према плану, поред комплекса биће и трамвајска окретница.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара