Читај ми!

Трансфера обележава деценију успешног пословања – хуманост и одрживост путоказ даљег развоја

Компанија Трансфера је обележила деценију успешног пословања, током које се развила у једног од регионалних лидера у домену транспорта, царинског заступања, складишно – манипулативних операција и дистрибуције. У темељу овог успеха налази се константно усавршавање пословних процеса, друштвено-одговорно пословање и континуирана подршка заједници у којој Трансфера послује.

Основана 2013. године, Трансфера завршава прву деценију пословања са приближно 450 запослених, од чега је више од половине високо-образованих, у оквиру којих и 70 младих инжењера логистике.

Трансфера је, од почетка свог пословања, посвећена развијању младих талената јер верује у њихову перспективу, енергију и иновативност. У прилог томе говори и чињеница да је велики број данашњих руководилаца компаније свој каријерни пут започео управо у Трансфери, развијајући се заједно са организацијом у којој раде.

У десетој години свог постојања, Трансфера је направила искорак ка региону отварањем канцеларија на тржишту Босне и Херцеговине - у Градишки и Сарајеву, чиме се број пословница повећао на укупно 25. На овај начин, реализован је први корак ка регионалној експанзији, са сврхом пружања ефикасне подршке клијентима широм Балкана.

И у глобалној перспективи Трансфера је остварила значајан успех – компанија се данас може похвалити представништвом у Народној Републици Кини, као и статусом логистичког провајдера који пружа услуге највећем броју кинеских инвестиција у Србији.

Изградњом првог логистичког центра (ТЛЦ1) у оквиру будућег Трансфера логистичког парка у Новим Бановцима, створена је инфраструктура која може да подржи пословне операције компаније.

ТЛЦ1, укупне површине 30 000 квадратних метара обухвата 27 000 м2 складишног простора уз 3 000 м2 канцеларијског простора и садржи 37 флексибилних утоварно-истоварних рампи.

Један од стратешких циљева Трансфере - дигитализација процеса и пословања, резултирао је увођењем најсофистициранијих технологија и софтверских решења, што је допринело томе да Трансфера логистички центар буде прилагођен највишим стандардима ФМ глобала.

Поред иновација у технолошком аспекту, Трансфера остаје фокусирана и на трендове у домену одрживих извора енергије. У том смислу, у сарадњи са својим дугогодишњим партнером-компанијом "Green Energy 360", Трансфера је започела пројекат имплементације соларних панела на кровној површини свог логистичког центра у Новим Бановцима.

Обезбеђивањем електричне енергије из обновљивих извора, циљ компаније није само да смањи свој утицај на животну околину, већ и да промовише овакав концепт међу својим клијентима и партнерима и подстакне своје запослене да се активно прикључе овој иницијативи.

Железнички транспорт, као један од водећих видова зеленог транспорта, заузима важно место у стратешким плановима Трансфере. Крајем новембра 2023. покренут је нови сервис и први теретни воз са интермодалног терминала у Крушевцу, са циљем смањења штетних емисија угљен-диоксида приликом транспорта, као и трошкова у међународном транспорту робе.

Заједно са својим европским партнерима Трансфера наставља даље кроз развијање нових линија и сервиса, као и успостављање мреже која ће повезати Србију са целом Европом.

Уз фокус на ширење пословања, Трансфера се истиче и по снажној посвећености друштвено-одговорним пројектима, подржавајући оне којима је помоћ најпотребнија.

У овој години реализована је серија хуманитарних акција које су обухватиле различите сегменте друштва и помогле бројне организације и удружења усмерена на децу оболелу од малигних и других ретких болести, децу и омладину без родитељског старања, као и особе са телесним инвалидитетом и сметњама у интелектуалном развоју.

Трансфера ће и у будућности наставити да својим иновативним приступом поставља стандарде у индустрији транспорта и логистике, а основни циљ, постављен још 2013. године, остаће непромењен – да настави да буде компанија са људским ликом, са фокусом на своје запослене, потребе својих клијената и друштва чији је део.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару