Читај ми!

Како изгледа нова брза саобраћајница од Лајковца до петље Дивци код Ваљева

Део брзе саобраћајнице од наплатне рампе у Лајковцу до петље Дивци код Ваљева, отварена је од данас за саобраћај Од нешто више од 18 километара брзе саобраћајнице, која ће Ваљево спојити са ауто-путем "Милош Велики", преостало је да се заврши још 5,2 километра.

Најава пуштања у саобраћај нешто више од 12 километара брзе саобраћајнице од ауто-пута "Милош Велики" до петље Дивци обрадовала је посебно мештане који живе у близини тог места.

"Свакако ће значити како месту тако и ближим местима која су овде до самих Диваца, типа Мионица, Дивчибаре, њима ће такође значити. Смањиће у нашем месту гужву. Овде је фреквенција саобраћаја баш велика, просто није безбедно", каже Мирољуб Зебић из села Дивци код Ваљева.

Задовољан како изгледа завршена деоница брзе саобраћајнице до Диваца, председник државе најављује интезивнију изградњу саобраћајне инфраструктуре и путева у целој Србији до 2027. Неће се, каже, заобићи ни локални и регионални путеви, који ће задржати грађане на огњиштима и створити им будућност.

"Са ових 12 километара приближили смо Ваљево на невероватан начин Београду и многим другим местима у Србији и настављамо да радимо оно што је од кључног интереса за грађане Србије. Србија ће до 2027. године да се гради по убрзаном темпу, радићемо и путеве и пруге и много важних и добрих вести биће за грађане и овде у Колубарском крају, али и у многим другим регионима. Ми ћемо покушати да због EXPO 2027. обезбедимо огроман новац, у милијардама евра, којим бисмо не само поправили одржавање наших путева, а оно је на нивоу веома високом, међу најбољим рекао бих у целој Европи, а мора да буде још много боље", поручује председник Александар Вучић. 

Деоница брзе саобраћајнице од наплатне рампе у Лајковцу до петље Дивци урађена је скоро у профилу ауто-пута. Пројектована је за брзине до 100 километара и по највишим стандардима. Радовима је планирано измештање и заштита готово 10 километара тока Колубаре, што ће спречити плављење у овом крају

Отварање деонице брзе саобраћајнице од Лајковца до Иверка до петље Дивци обезбедиће безбеднији саобраћај у том делу Србије. Осим тога то је важна попречна веза са Републиком Српском и Босном и Херцеговином, коју ће спојити са ауто-путем Београд–јужни Јадран, а Коридором 10 и са Бугарском и Грчком. Уз безбеднији саобраћај довешће и нове инвеститоре у индустријску зону у Ваљеву.

"Оно што је највећи добитак свакако је то што је Ваљево постало интересантно за нове инвеститоре. Додатни бенефит ће бити у томе када се изгаради и јужна обилазница која ће повезати и брзу саобраћајницу и привредну зону", наводи Лазар Гојковић, градоначелник Ваљева.

Завршетак преосталих 5,2 километра саобраћајнице, као и 2,4 километра јужне обилазнице око Ваљева, која ће спојити индустријску зону са ауто-путем "Милош Велики", најављен је наредне године.

недеља, 07. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару