Читај ми!

Успостављен директни платни промет између Србије и Црне Горе

Гувернерка Народне банке Србије Јоргованке Табаковић саопштила је да се од данас трансакције између грађана и привреде Републике Србије и Црне Горе могу реализовати директно – брже, јефтиније и непосредно, јер је успостављен директни платни промет између две земље.

Народна банка Србије обавља функцију оператора Међубанкарског и Међународног клиринг (МК) система у коме је до данас учествовало 12 пословних банака из Србије, НБС и седам пословних банака из Босне и Херцеговине.

Гувернерка Табаковић је рекла да је Јуниверзал кепитал бенк (Universal capital bank) из Подгорице препознала значај и бројне предности које тај систем пружа и затражила да учествује у МК систему НБС.

Од данас Јуниверзал кепитал бенк је прва банка из Црне Горе чланица МК система у девизама НБС, и она ће клијентима моћи да понуди реализацију трансакције у еврима истог дана, са знатно нижим трошковима, навела је Табаковићева.

Она је истакла да је на тај начин грађанима и привреди Црне Горе омогућен директан платни промет не само са Србијом већ и са грађанима и привредом Босне и Херцеговине.

Табаковићева је позвала и друге банке из Црне Горе да се укључе у Међународни клиринг систем у девизама Народне банке Србије и искористе предности које он пружа.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара