Читај ми!

Српски привредници на Међународном сајму у Тирани

Развојна агенција и Привредна комора Србије и ове године организовале су наступ српских привредника на Међународном привредном сајму у Тирани.

На националном штанду Србије ове године албанском тржишту представљају се 22 домаће компаније прехрамбене, текстилне, хемијске и индустрије намештаја.

"Свима нама је познато да се Албанија у последњих неколико година јако добро развила, посебно у делу туризма, а то с сруге стране повлачи и развој неких других грана, где се ту види наше место, где ми можемо да пласирамо своје производе", наводи Ивана Медовска Пејковић из "Мегасолушн" сушаре за воће и поврће.

Међународни сајам на коме српска привреда наступа већ двадесет година добра је прилика да наше компаније представе производњу и услуге, учврсте постојеће и успоставе нове контакте.

"Симпо је кренуо у пројекте опремања на целој територији Албаније, неки од њих су хотел Тирана интернатионл овде у центру Тиране, који има нових 300 хотелских соба за чије опремање смо послали тендерску документацију и очекујемо да опремимо те собе по завршетку посла", каже Филип Стоиљковић из компаније Симпо Врање.

Трговинска размена Србије и Албаније расте из године у годину, а за протеклу деценију увећана је више од три и по пута. Томе је допринела и највећа дистрибутивна компанија из Србије која у Албанији послује већ шест година.

"За тај период постали смо једна од водећих компанија у Албанији када је дистрибуција у питању. Из Србије увозимо храну, козметику и производе за хигијену, а у плану нам је да проширимо асортиман робе и увозимо месне производе из Србије", наводи Албан Ујкашеј извршни директор НЕЛТ-а за Албанију.

Општи привредни сајам у Тирани, који траје до 9. децембра, окупио је излагаче из више од 15 земаља, и по броју учесника и посетилаца, најзначајнија је сајамска манифестација у Албанији.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара