Читај ми!

Чадеж из Њујорка: Привреду Србије чекају велики послови са новим и традиционалним партнeрима

Разговоре које смо протеклих дана водили на маргинама Генералне скупштине Уједињених нација, искористили смо на најбољи начин за договоре о новим, конкретним пројектима, инвестицијама, заједничким компанијама и извозним пословима са многим земљама, изјавио је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије који је у делегацији Србије у Њујорку.

"Разговарали смо са званичницима великог броја земаља, од Уједињених Арапских Емирата са којима већ традиционално сарађујемо, преко Саудијске Арабије са којом отварамо нову еру економских односа, и Азербејџана, о њиховим улагањима код нас, али и нашим, рецимо, у слободној зони код Бакуа. Затим, са Руандом и Сомалијом чија тржишта пружају неслућене могућности за пласман производа свих грана наше привреде“, истакао је Марко Чадеж.

Делегацији Србије пружила се, истиче, фантастична прилика за билатералне сусрете и разговоре о конкретним пословима, посебно са Азербејџаном, саопштила је ПКС.

"Са представницима Азербејџана размотрили смо веома конкретне инвестиције у Србији, а ова земља је спремна да помогне наша улагања у азербејџанску привреду и цео тамошњи регион. Веома занимљиву понуду смо добили када је у питању једна слободна зона код Бакуа, где можемо да реализујемо пројекте веома брзо, у првој половини следеће године“, најавио је Чадеж.

Састанци у Њујорку су одржани и са делегацијама земаљама, попут Руанде и Сомалије, а тема је била извоз наших производа, посебно пољопривредно-прехрамбених, док је велики потенцијал препознат и у нашем сектору пољопривредне механизације, текстила, електричних уређаја...

Чадеж истиче да је велики број земаља Африке и Средње Азије отворен за сарадњу са Србијом, док са Саудијском Арабијом, према његовим речима, отварамо нову еру наших економских односа.

"Србија ће имати итекако добру позицију за своје компаније и у Саудијској Арабији. До краја године планирамо посету велике привредне делегације Ријаду и отварање регионалне канцеларије српске привреде у тој земљи“, рекао је председник ПКС.

Наводи да је на састанку са представницима Уједињених Арапских Емирата, нашим традиционалним пријатељима и великим инвеститорима у Србији, било речи о новим заједничким пројектима у иновативном здравству, што је, оцењује, велика шанса за нас.

"Мој тим у Београду већ ради на организацији састанака, конкретних догађаја и посета привредних делегација Београду и Србији, као и наших тим земљама. Фантастична прилика нам се пружила и сада треба да је искористимо“, поручио је Чадеж.

уторак, 28. новембар 2023.
7° C

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!