Читај ми!

Ђедовић: Обратите пажњу на ставку 6, штедите струју и остварите попуст од 15 до 30 одсто

Домаћинства која смање потрошњу електричне енергије за пет до 20 одсто у поређењу са истим месецом прошле године остварују право на попуст од 15 одсто, каже министарка Дубравка Ђедовић. За уштеду од 20 до 30 одсто умањење ће износити 20 одсто, а за уштеду већу од 30 одсто обрачунаваће се 30 одсто попуста, подсетила је министарка.

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић позвала је данас грађане да на својим октобарским рачунима обрате пажњу на попуст за уштеде у потрошњи електричне енергије.

"Домаћинства која смање потрошњу електричне енергије за пет до 20 одсто у поређењу са истим месецом прошле године остварују право на попуст од 15 одсто. За уштеду електричне енергије за 20 до 30 одсто умањење ће износити 20 одсто, а за уштеду већу од 30 одсто обрачунаваће се 30 одсто попуста ", подсетила је министарка Ђедовић, а саопштава Министарство рударства и енергетике.

Попуст је на рачуну исказан у оквиру ставке 6 - попуст за рационалну потрошњу електричне енергије.

Обрачунава се на основу Закључка Владе Републике Србије од 16. септембра, којим се препоручује "Електропривреди Србије" да домаћинствима која смање потрошњу електричне енергије одобри попуст у периоду од 1. октобра 2022. до 31. марта 2023. године.

Министарка Ђедовић је још једном апеловала на грађане и привреду да се понашају одговорно и рационално у овим тешким временима.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи