Читај ми!

Додељен "Оскар квалитета" најбољим компанијама

Поводом обележавања Светског дана квалитета и Европске недеље квалитета, у Привредној комори Србије уручене су награде компанијама и појединцима за пословну изврсност "Оскар квалитета".

"Нелт група" је шампион изврсности 2022. године, а извршни директор Роберт Јеноваи је лидер пословне изврсности. Специјалистичка болница за рехабилитацију Бања Ковиљача је шампион изврсности, а директор болнице Александар Јокић је лидер пословне изврсности за ову годину.

"Миленијум тим" је победио у категоријама процеси, технологије и резултати пословања, а београдски "БАК" за стратегију, тржиште и кориснике. "АБД пром" је освојио признање за лидерство и потенцијал организације.

"Пре четири или пет година када смо са осталим рехабилитационим центрима из Србије ишли на преговоре на тржиште Аустрије, једино се Бања Ковиљача разликовала пошто је имала те стандарде квалитета, други су били на почетку те приче. И управо је то оно што су партнери из иностранства видели да ми радећи у Србији испуњавамо квалитете и стандарде једне државе Европске уније и они су се определили да послују са нама", каже прим. др Александар Јокић, директор Специјалистичке болнице за рехабилитацију Бања Ковиљача.

За пословање компанија, посебно у кризним временима, изузетно је важно да се брже прилагођавају и улажу у квалитет, кажу стручњаци.

"Показало се да све компаније које инвестирају у своју инфраструктуру квалитета су далеко прилагодљивије и према кризама и према свим променама на тржишту, да боље комуницирају и са својим потрошачима, али и са својим добављачима", наводи Михајло Весовић из Привредне коморе Србије.

Процењује се да у Србији има више од 3.200 сертификованих компанија. Чак 53 одсто таквих компанија исказало је већи профит прошле године.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи