Читај ми!

Лондонски сајам, од ковид болнице до "опсаде" туристичких радника са свих меридијана

Лондонски сајам је у јеку короне био ковид болница, а после три године, поново су га запосели туристички радници на највећој светској берзи путовања. Како сачувати туризам упркос свим изазовима са којима се суочава? На то питање, ових дана, покушавају да нађу одговор туристички радници са свих меридијана.

Прилике у свету, политичке и економске, никада нису тако снажно утицале на туризам као што је то случај сада. Туристички токови се мењају из корена, a они који то могу, зиму ће провести у некој медитеранској земљи, а добили смо и нови вид туризма - енергетски.

"Током зиме на Канарски острвима на југу Шпаније, температуре су веома пријатне, од 25 до 30 степени, па очекујемо пуно гостију. Томе у прилог иду и цене које ће бити повољније у односу на друга тржишта у Европи", каже Виктор Родригез из Шпаније.

Током зиме биће посла и у бањама, велнес и спа центрима у континенталним земљама Европе.

"Наши велнес центри су подједнако посећени и зими. Нама сезона траје целе године, а направићемо аранжмане који ће бити повољни гостима", каже Јан Бенда из Чешке.

Страни туристи су се ове године у пуном броју вратили у Србију. Сада се ради на освајању нових тржишта.

"Поред промотивних кампања које интензивно радимо у региону и у Турској, планирамо да се следеће године додатно промовишемо на тржишту Европске уније, нарочито на оним дестинацијама где наш авиопревозник Ер Србија има више директних летова. То ће, пре свега, бити тржиште Шпаније, Италије, Немачке", рекла је Марија Лабовић, директорка ТОС-а.

Велика Британије има јак туристички адут за пролеће наредне године - планетарно популарни Евросонг.

"Направићемо најбољу журку која се може замислити у Енглеској. Биће забавно у клубовима, пабовима, на улици, на сваком углу града. Тај дух заједнице ће оживети Ливерпул", каже Викторија Мекдермот из Велике Британије.

Од последњег сајма туризма у Лондону, много тога се у Великој Британији променило. Изашли су из Европске уније, умрла је краљица Елизабета Друга, а на трон је дошао Чарлс Трећи. У само неколико недеља, Британија је променила три премијера.

Оно што је остало непромењено, осим кише наравно, јесте чувена књижара на Нотинг Хилу, у којој су се први пут срели и фатално заљубили Џулија Робертс и Хју Грант у једном од најромантичнијих филмова икада.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи