Читај ми!

Куршумлијска бања ускоро поново лечи – шанса за посао и повратак у родни крај

Прве госте Куршумлијска бања требало би да прими до краја године. Посао у хотелу добило је 70 младих стручних људи, а до отварања биће места за још 30, којима је пружена шанса да стручно знање примене у свом родном крају.

Дрво које су посадиле Ружа и Стојанка, једне од најстаријих мештанки Куршумлијске бање, симбол је рађања новог живота, али и порука послата свима који су одавде отишли.

"Желим да примете то дрво и да дођу, да се врате својој кући, а не пале куће, срушиле се куће, а они, ето, где су, по туђем свету", поручује Ружица Марковић из Куршумлијске бање.

Стојанка Симоновић каже да им је лепо то што су урадили и да шетају сваки дан.

Након више од две деценије, живот се у Куршумлијску бању враћа обновом хотела и читавог бањског комплекса. Шансу за посао и повратак у родни крај, добили су и млади, стручни људи одмах након завршеног факултета.

"Завршила сам медицински факултет. Овде сам добила прилику да радим у својој струци, стичем неопходно искуство", наводи Јована Миловановић из Куршумлије.

Катарини Павловић као дипломираном економисти је веома важно што је део такве компаније где може да се едукује, развијам и стиче нова знања. 

"Веома сам почаствована што је ово мој први посао. Радим у хотелу. Желела бих даље да се усавршавам", каже Христина Петровић, дипломирани туризмолог.

Бања пред отварањем 

После три године упорног рада Куршумлијска бања је пред отварањем, најављује Радован Раичевић, извршни директор "Планинке"из Куршумлије.

"Тако да тај грађевински део смо практично привели крају, запослили смо 70 радника. Оно што сада радимо, приводимо крају едукацију радника. Тако да ми практично улазимо спремни и материјално и са кадровима", истиче Раичевић.

И док се све ужурбано завршава, почасно, централно место у бањи већ је заузела Хигија, богиња здравља, која је својим исцељујућим моћима овде лечила и старе Римљане.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи