Читај ми!

Брнабић с привредницима Шпаније, унапређење свих видова сарадње

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са делегацијом Привредне коморе Шпаније и представницима компанија, који су јуче, заједно са српским, учествовали на другом Пословном форуму "Србија-Шпанија". Оценила је да су билатерални односи двеју земаља изузетно добри, на обостраном уважавању, пре свега кроз очување територијалног интегритета и суверенитета и спремности за унапређење свих видова сарадње.

Ана Брнабић је истакла да о посвећености и спремности обеју страна за интензивирање политичког дијалога сведочи и недавна посета председника Владе Шпаније Педра Санчеса Србији, што је уједно и прва посета једног шпанског званичника на највишем нивоу нашој земљи у новијој историји билатералних односа, саопштила је Влада Србије.

Оценила да су билатерални односи двеју земаља изузетно добри, изграђени на обостраном уважавању и подршци по питањима од највећег националног интереса, пре свега, кроз очување територијалног интегритета и суверенитета наших земаља и спремности за унапређење свих видова сарадње. 

Говорећи о економској сарадњи, нагласила је да Србија и Шпанија бележе сталан раст робне размене и повећано интересовање шпанских компанија које желе да инвестирају на нашем тржишту.

Премијерка је истакла да су, имајући у виду да је Србија успела да оствари финансијску стабилност и сигурност за домаће и стране инвеститоре, а српска економија показала велику отпорност током изазовног периода пандемије, стратешки планови Владе даљи наставак инфраструктурних пројеката, кроз које се може остварити сарадња и са инвеститорима из ове земље.

У фокусу пројекти из енергетике 

Брнабић је указала на то да ће у фокусу Владе у будућем периоду бити пројекти у области енергетике, обновљивих извора енергије, заштите животне средине, али и инвестиције у области биотехнологије и биомедицине.

Упутили су позив представницима шпанских компанија да предложе своје пројекте.

Привредници из Шпаније су, као области са великим потенцијалом за инвестиције, навели и улагања у саобраћајну инфраструктуру, фармацеутску индустрију, енергетску и дигиталну трансформацију и област научних истраживања.

На састанку је истакнуто да одржавање пословних форума, као и потписани Оквирни протокол о финансијској и техничкој сарадњи двеју земаља у области инфраструктурних пројеката, умногоме доприносе бољој сарадњи и лакшем успостављању контаката привредника двеју земаља.

Председница Владе је изразила захвалност амбасади Шпаније у Србији и Привредној комори те државе на посвећености у унапређењу економске сарадње, за коју је исказала уверење да ће се у наредном периоду развијати и пратити изузетно добре политичке односе наших земаља.

Састанку председнице Владе и привредника присуствовао је и амбасадор Краљевине Шпаније у Србији Раул Бартоломе Молина.

понедељак, 16. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи