Читај ми!

На сајму у Диселдорфу пожешки "Имолд" једини брани боје Србије и региона

Од 1952. године сајам пластике и гуме у Диселдорфу је најзначајнији и највећи скуп водећих компанија у тој области у свету, који се одржава сваке треће године. Међу земљама које су закорачиле у најсавременије технолошке процесе, распоређених у седамнаест сајамских хала и Србија има свог представника, "Имолд" из Пожеге, јединог међу око 3.000 излагача.

Производе и идеје високе технологије, који настају у Пожеги и Прибоју извозе на четири континента. На највећем и најважнијем сајму у тој области у Диселдорфу из Србије једино је присутна компанија Горана Јанковића, који намерава да то промени.

"Да анимирам људе да размишљају на ту тему, да евентуално за три године ми заједнички имамо павиљон Републике Србије, што би била права ствар. Велика жеља је да ја то представим да и цела Србија има добрих фирми, које ће учествовати и показати шта могу и шта знају", поручује Горан Јанковић, генерални директор "Имолд" Пожега.

Такав заједнички наступ имају многе земље.

Педро Переира, председник "СЕТ" групације из Португала, каже да је та земља мала, тако да их заједнички наступ петнаест компанија, под истим брендом чини јачим и успешнијим.

"Имолд" шаље слику Србије у свет 

У свету роботике и високих технологија, Пожежани увек привуку пажњу и традиционалним укусима.

"То је да кажем из свих крајева Србије. Посебно из Златиборског округа. Ја мислим да смо послали неку праву слику нас у свет", оцењује Невена Видаковић из сектора набавке "Инмолда". 

Директор продаје немачког "Манера" Ралф Вурстлин истиче да су из пожешке компаније дефинитивно другачији у односу на све са којима послују широм света.

"Приближили су нам и укусима Србију, тако да послујемо и пријатељи смо десет година", каже Вурстлин.

На Сајму у Диселдорфу пожешка компанија једина брани и боје региона.

Седам деценија Сајам у Диселдорфу представља најсавременији пут прогреса. Овде није важно да ли је нека компанија из малог града, попут Пожеге, већ да избори своје место и сврста се међу три хиљаде најбољих светских компанија. 

уторак, 17. септембар 2024.
9° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи