Читај ми!

Михајловићева: Нема разлога за одлагање грејне сезоне, енергетски сектор је спреман

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је, после седнице Радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, да су сви субјекти у енергетском систему, ЕПС, ЕМС, ЕДС, "Србијагас", топлане, Управа за резерве енергената, спремни за почетак грејне сезоне и да нема разлога за одлагање. Не треба грејати станове када је спољна температура висока, биће потребно неколико дана да се провери да све функционише и технички, рекла је Михајловићева.

Данас је одржана седница Радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, која је формирана пре две године, и сви субјекти у енергетском сектору су и данас, као и на сваке две недеље на колико се организују седнице радне групе, поднели извештаје о раду, саопштено је из кабинета министарке Зоране  Михајловић.

"Сви су спремни, има довољно енергената, и гаса и мазута. Оно што је такође добра вест је да ЕПС већ неколико дана не увози струју. Када говоримо о грејној сезони, и Пословно удружење "Топлане Србије" и "Београдске електране", као и ЕПС, ЕМС, ЕДС, "Србијагас", Управа за резерве енергената су потпуно спремни за почетак грејне сезоне у складу са Законом о енергетици и све је спремно да грејна сезона почне 15. октобра", изјавила је Зорана Михајловић.

Како је рекла, не треба грејати станове када је спољна температура висока и биће потребно неколико дана да се провери да све функционише и технички, али свакако је све спремно да грејна сезона почне на време.

На седници је било речи и о планираним набавкама мазута за ЕПС, о производњи и набавци угља, могућој производњи електричне енергије током зимских месеци и пројекцијама за увоз енергије.

Представници ЈП "Србијагас" известили су о попуњавању ПСГ "Банатски Двор" и испорукама гаса термоелектранама-топланама, уз указивање на потребу за рационално коришћење овог енергента.

Такође је разматрана ситуација у снабдевању нафтом и нафтним дериватима, која се стабилна, као и решавање проблема у снабдевању тржишта пелетом.

уторак, 17. септембар 2024.
20° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи