Читај ми!

Светлосна сигнализација из Ћуприје – турска фабрика планира посао за још 500 радника

Турска фабрика "Фека аутомотив" покренула је производњу светлосне сигнализације за аутомобилску индустрију у Ћуприји 2020. године у доба пандемије. Тренутно запошљавају 110 радника, али уз уговорене послове планирају градњу још једне хале и да 2024. годину дочекају са 500 запослених.

На месту где је била ледина, уз сам ауто-пут Београд–Ниш, сада су погони турске фабрике "Фека аутомотив". Производе светлосну сигнализацију, светла за ентеријере возила и ретровизоре за "Фолксваген", "Рено", "Порше", "Фиjат".

"Није напорно, задовољна сам, супер је", каже Мирјана Зафировић, радница.

Додаје и да је задовољна платом и да је међу првима, пре две и по године, почела да ради.

"Ова фирма нам пружа доста могућности да научимо неке нове ствари, плате су одличне, услови су задовољавајући и пружају нам велику могућност за напредовање и усавршавање", оцењује Војкан Ивановић, тим лидер.

Задовољни и менаџери из Турске

Менаџер Рефик Мухарем око три године живи у Ћуприји с породицом.

"Веома сам задовољан што живим овде и радим са српским колегама. Имамо само два турска радника, потпуно сам задовољан и мислим да ће бити све боље и боље", истиче Мухарем.

Турска фабрика је прва гринфилд инвестиција у индустријској зони Ћуприје, а уложили су 15 милиона евра.

"Снажно препоручујем људима који желе да инвестирају у Србији, а поготово у Ћуприји, да то ураде. Планирамо да до 2024. удвостручимо овде наше инвестиције", наглашава Серкан Куруоглу, генерални менаџер "Фека аутомотива".

Општина је већ обезбедила додатна два хектара за градњу нове фабрике.

"Фека аутомотив је потписао уговор са Фијатом, значи да ће у наредном периоду морати да изгради још један погон, што ће укупно износити 15.000 квадрата. То је за наше Ћупричане врло значајно, наравно и за Параћинце и Јагодинце, јер ће 500 радника бити запослено у ова два погона", истиче Нинослав Ерић, председник Скупштине Општине.

У погонима "Фекине" фабрике у Турској запослено је хиљаду радника, а генерални менаџер те породичне компаније каже да им је циљ – исти број запослених и у Србији.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи