Читај ми!

Момировић: Циљ је да за годину дана буде завршен ауто-пут од Руме до Шапца

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић истакао је, приликом обиласка радова на изградњи петље "Хртковци" на траси будућег ауто-пута, да је циљ да у септембру идуће године буде завршен и пуштен у саобраћај цео ауто-пут од Руме до Шапца.

Томислав Момировић је оценио да је то стратешки важан инфраструктурни пројекат у том делу Србије, и један од десет пројеката ауто-путева и брзих саобраћајница који се тренутно реализују без прекида, саопштило је ресорно Министарство. 

То је, истакао је, и најбољи показатељ да ће се одржати економски раст и за локалне самоуправе обезбедити нова перспектива и још бољи услови за компаније, раднике и за све грађане.

"Наш циљ је да следећег септембра отворимо део ауто-пута који ће спојити Руму и Шабац, да отворимо фантастичан мост на Сави за све Шапчане, али и за све остале грађане, и упркос чињеници да је у Европи рат, када енергетска криза раздире цео стари континент ми успевамо да очувамо инвестиције, радна места и одржимо ниску цену енергената за наше грађане", поручио је Момировић.

Радове на изградњи петље "Хртковци" с министром Момировићем обишли су и градоначелник Шапца Александар Пајић, као и директор "Коридора Србије" Александар Антић.

"Сви радови и све активности се одвијају по плановима и зацртаном динамиком захваљујући доброј сарадњи свих који учествују на изградњи овог пројекта, и тренутно је на читавој траси ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума–Шабац–Лозница упослено око 460 радника са око 350 јединица механизације, док се најинтезивније активности изводе на деоници аутопута Рума–Шабац", рекао је Александар Антић.

Александар Пајић је истакао да ће изградњом те модерне саобраћајнице бити испуњен вишедеценијски сан грађана Шапца да се повежу са Београдом и Новим Садом и буду чвориште Западне Србије када је реч о путној инфраструктури.

Укупна дужина деонице је око 78 километара, од чега је ауто-пут Рума–Шабац дужине 22,08 километара, а деонице Шабац–Лозница која ће бити изграђена у профилу брзе саобраћајнице je око 55 километара.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи