Читај ми!

Затворена Прва Винска визија Отвореног Балкана, задовољни и излагачи и посетиоци

Прва "Винска визија Отвореног Балкана" затворена је вечерас. Више од 350 излагача, преко 30 хиљада посетилаца из земље и региона прошетало је Сајмом у протекла четири дана.

Вина из Србије и региона, која су представљена на "Првој Винској визији Отвореног Балкана", биће дистрибуирана у Јапан, Америку, Русију, Кину, пошто су са дистрибутерима из тих земаља потписани уговори.

Произвођачи су могли да се сретну, поделе искуства и умреже са дистрибутерима и представницима комплементарних индустрија.

Многи састанци су потврдили заинтересованост купаца за наша вина, а излагачи, посетиоци и купци одлазе задовољни.

Сумирање утисака и резултата ће потрајати, али позитивни коментари, задовољство излагача, купаца и посетилаца већ сада говори о успешности Сајма вина.

Посетиоци кажу да су већ послали снимке у неколико држава својим пријатељима и да сајам треба да се одржава и убудуће.

"Ово је од изузетне важности за све винарије, на простору Западног Балкана, пре свега зато што треба да будемо представљени у свету као једна винска регија. То је једна потпуно нова егзотика, где сви знају за Тоскану, за Бургундију и тако даље, а за Балкан некако смо у запећку, и дошло је време да се ми представимо свету у пуној својој лепоти и по нашем квалитету", каже један од посетилаца.

Колико је значајна производња вина, сведочи и текст објављен у чувеном аустријском магазину посвећеном вину, храни и путовањима Фалштаф, који је означио Србију као виноградарску земљу у успону, а то потврђују и награде које је јуче доделио интернационални жири састављен од еминентних стручњака за вино, јер су од девет награда седам доделили произвођачима вина из наше земље.

Власник винарије "Деспотика" Веселин Деспотовић каже да је Сајам један велики искорак у позитивном правцу.

"Представили смо се на најбољи могући начин, и Србију и цео наш регион и сама организација и ниво опремљености, пратећи програми, радионице, оцењивање, заиста на светском нивоу и морамо да неподељено мишљење имамо сви заједно, а то је да је ово један изузетно организован сајам", истиче Деспотовић.

Земље региона показале значај Отвореног Балкана 

Србија, Северна Македонија и Албанија показале су да је иницијатива Отворени Балкан веома значајна за све аспекте и привреде и унапређења живота народа са ових простора, зато је један од главних разлога одржавања сајма проширење тржишта и повећање производње.

"Иницијални састанци су били, где смо покренули неке иницијативе, за ширење на нова тржишта. Свакако да је то негде и у фокусу компаније ширење нових тржишта, и негде смо покренули неколико разговора са иностраним дистрибутерима и надам се позитивним утисцима на крају свега", каже Милош Поповић, заменик председника одбора директора компаније "Плантаже".

Винска визија Отвореног Балкана одржана је под покровитељством влада Републике Србије, Северне Македоније и Албаније, у циљу унапређења производње и заједничког иступања Балкана на светском тржишту.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи